Oğur sonuçtan hiç memnun değil

Citroen Mersa Otomotiv'den Engelli Aracında ÖTV Suistimali

Citroen Mersa Otomotiv'den Engelli Aracında ÖTV Suistimali
19 Nisan 2024 04:20

Citroen İstanbul Mersa bayisinden ÖTV muafiyetli C5 Aircross araç satın aldım. Mersa Otomotiv, devletin engellilere tanıdığı ÖTV indirimini dikkate almayarak, fatura dışında ekstra kazanç elde etmeye çalıştı ve elden ödeme yapmamı talep etti. Elden ödemeyi reddettiğimde, müşteri temsilcisi aracılığıyla, hakları olan miktarın dışında 67 bin TL'yi bir çalışanın hesabına yatırmamı, kalan kısmı ise faturaya ekleyerek toplamda yaklaşık 100 bin TL fazladan ödememi sağladılar. Kendilerinden ÖTV indirimli araç satın alan diğer müşterilere de aynı uygulamayı yaptıklarını belirten Mersa çalışanı, bu yöntemle yaklaşık 45 araç sattıklarını ve benden en az ücreti aldıklarını ifade ettiler. Bu durum, Mersa Otomotiv'in engellilerden ortalama 5 milyon TL fazladan ücret aldığını ve devletten vergi kaçırdığını gösteriyor. Avukatım aracılığıyla süreci başlattığımda, şirketin ilgili çalışanın işine son verdiğini belirterek sorumluluktan kaçmaya çalıştıklarını gördüm. Ancak o şahsı sokakta tanımasam da, o çalışan Mersa'nın temsilcisi olduğundan yaptığı tüm işlemlerden Mersa sorumludur. Hakkımı alana kadar CİMER, Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dahil olmak üzere tüm resmi kanallar üzerinden hakkımı arayacağım. Mersa Otomotiv'den ÖTV indirimli araç satın alıp benim gibi mağdur olan kişiler, hakkımızı aramak için benimle iletişime geçebilirler.

profile profile
19 Nisan 2024 11:44 (Şikayetten 7 saat sonra)
Oğur
Oğur
19 Nisan 2024 12:04

Şirketiniz hakkında tek bir yalanım yoktur. Benden fazla ücret tahsil eden kişi, sizin kurumsal dediğiniz şirketinizin telefonundan beni arıyordu. Alınan bu fazla ücretlerden sizin haberiniz olmaması imkansız olduğunu düşünüyorum. Sizlere yaptığım herhangi bir iftira varsa tabii ki hukuki haklarınızı kullanacaksınız. Ama benim şikayet etme hakkımı da dava açma tehditle engelleyemezsiniz.

Dilaver sonuçtan hiç memnun değil

13 Şubat 2024 14:17
Deniz sonucu yetersiz buldu

Çetaş Otomotiv Çetaş Çorlu Bayi Sorunu

11 Aralık 2023 15:29

22 Haziran 2023 18:11

13 Ağustos 2025 13:16
Selim sonuçtan hiç memnun değil

Araç Teslimatında Sürekli Değişiklik Ve 80 Bin TL Zarar!

14 Haziran 2025 11:32