Fakir Süpürge Başlık Sorunu: Garanti Sürecinde Yaşanan Mağduriyet

Fakir Süpürge Başlık Sorunu: Garanti Sürecinde Yaşanan Mağduriyet
17 Aralık 2024 20:30

10.08.24 tarihinde aldığım Fakir şarjlı dikey süpürgemin, 20.09.24 tarihinde başlık kısmındaki iç hortumunun yırtık olduğunu fark ettim. 1 ay önce aldığım, 2-3 kere bile kullanmadığım süpürgenin başlık kısmındaki hortum yırtılmıştı, büyük ihtimalle defolu gelmişti. Daha sonra bu problemi garanti belgesi ile beraber Adana ili Seyhan ilçesindeki Düzova Fakir yetkili servisine gösterdim ve bana yeni orijinal başlık ile değiştirileceği söylendi. Garantiye dahil olduğu söylendi. Yeni başlık ile değiştirileceği söylendi. Daha sonra benim ürünümün arızası ile ilgilenmeyi unuttukları için bana yeni başlığı 2 ay sonra gönderdiler. Saygı duydum, bekledim. Fakat 2 ay sonra gelen başlık benim ürünümün orijinal başlığı değil, başka bir modelin başlığıydı. Benim kendi ürünümün modelinden daha düşük model bir ürünün başlığını göndermişlerdi (fotoğraflar ile kanıtlı). Bu durumu yetkili servise iletince, 'Sizin ürününüz artık tedarik edilmiyor. Bu başlığı vermek zorundayız.' dediler. Ben de bu durumu kabul etmedim, kendi eski başlığımı geri istedim çünkü kendi başlığım daha yüksek bir modeldi, 6 LED lambası mevcuttu. Gönderilen ürün 5 LED lambası olan daha düşük bir üründü. Kendi eski başlığımı geri isteyip başka servise götüreceğimi söyledim. Daha sonra bana ilk verdiğim arızalı başlığı vermeleri gerekirken, kendi başlığımı değil başka bir müşterinin eski başlığını vermişlerdi. Yeniden gidip kendi başlığımı karışıklık yaptıklarını söyledim, onlar da 'Yanlışlık olmuş.' deyip ilk götürdüğüm kendi başlığımı verdiler. Bu süreç tam olarak 3 aya yakın sürdü, tam 3 ay servis bekledim! Daha 1 ay kullanmadığım ürün 3 ay serviste kaldı. Kendi başlığımı zor bela geri aldım, hatta bu süreçle alakalı şikayetim de mevcuttur! Bu 1 aylık, daha yeni ama arızalı başlığı Mersin ili Erdemli ilçesinde Fakir yetkilisi servisine götürdüğümde, başlıktaki hortumun garantiye dahil olmadığı söylendi. Diğer ilk gittiğim servis garantiye dahil olduğunu söylemişti ve benim ürünümün modeli olmayan ama orijinal bir başlık göndermişti. Nasıl oluyor? Başka serviste dahil olmuyor diyorlar? 1 ay dahi kullanmadığım ürünün başlığı benim hatamdan değil, tamamen ürünün hatasıdır! Defosudur! Ben bu başlığın orijinali ile değişimini talep ediyorum. Gerekli işlemler yapılmadığı takdirde elimdeki tüm bu sürece dair kanıtlı fotoğraflar ile Tüketici Mahkemesi'ne başvuru yapacağım! 1 ay kullanmadığım ürün 3 ay serviste bekliyor ve kullanıcı hatası deyip para talep etmeniz tamamen para tuzağıdır. Hatanızı telafi etmenizi rica ediyorum.

17 Aralık 2024 20:30 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle iletiniz için teşekkür ederiz. İletiniz sistemimize kayıt edilmiş olup çözüm sürecimiz başlatılmıştır. 7 iş günü içerisinde tarafınıza telefon, sms ya da mail yolu ile bilgilendirme yapılacaktır. Saygılarımızla, Fakir Elektrikli Ev Aletleri Dış Ticaret A.Ş.

Melek
Melek
18 Aralık 2024 15:06

Bilgilendirme yapacağız, geri dönüş yapacağız diyorsunuz yaptığınız tek şey "garantiye dahil değil" demek oluyor herhangi bir çözüm öneriniz yok. 1 aylık bir ürünün 2-3 kullanımda hortumu yırtılmışsa bu kullanıcı hatası değil sizin dayanıksız ve kalitesiz ürettiğiniz ya da defolu ürettiğiniz maldır! Para tuzağıdır. Fakir markasına güvenip satın alan insanları kalitesiz ürünleriniz ile mağdur ediyorsunuz ve ekstra para ödetmeye mecbur bırakıyorsunuz.

31 Mart 00:35
surekli-ariza-cikaran-fakir-dikey-supurge-icin-ucretsiz-degisim-talebi-3.jpg
Tugay sonuçtan hiç memnun değil

Ürün Çalışma Sorunu: Kırmızı Işık İkazı Ve Durma Problemi

07 Nisan 2025 13:06
Ürün Çalışma Sorunu: Kırmızı Işık İkazı Ve Durma Problemi
Gülsüm sonuçtan hiç memnun değil

Dikey Süpürgede Yanık Kokusu Ve Yetersiz Servis Desteği

05 Temmuz 2025 16:17