İhsan sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Cross 1.4 Fren Diski Garanti Dışı Bırakılması

21 Mart 2024 10:12

Aracımın bütün bakımlarını yetkili serviste yaptırdım. Hatta garanti bozulmasın diye yetkili serviste piyasaya göre 10 bin TL fazla verip LPG taktırdım. Ancak Bursa Fiat yetkili servisine, aracımda frene basınca titreme yapıyor diye başvurduğumda, bana söylenen şu oldu: Disk, yağmurlu havada ıslanınca üzerinde su kalınca çapaklanma yapıyor. Bu ürün sarf malzeme olduğu için garantiden işlem yapılamıyor dediler. Sağ olsunlar, insaflı davrandılar. Üzerindeki balata bir sonraki bakıma kadar idare eder, o zaman kadar kullanın, yazık olmasın dediler. Balatayı anlarım, 40-50 bin km'de bir değişir; ancak diskler 200-250 bin km gider. Üretim hatası olan bir ürünün bana ödetilmeye çalışılması çok can sıkıcı bir durum. O zaman garanti ne işe yarar, anlamış değilim. Bu arada eski aracım Fiat Linea idi. İkinci el olarak aldığımda titiz biri olduğum için diskleri değiştirmiştim. Piyasadaki parçacı bile sattığı ürüne 1 yıl garanti vermişti, bir sorun olursa değiştiririz demişti; ama Fiat yetkili servisi orijinal parçayı ve daha 1 senesi dolmamış bir aracı garanti dışı bırakabiliyor. Artık servis hiçbir şekilde güven vermiyor.

21 Mart 2024 10:52 (Şikayetten 39 dakika sonra)
26 Mart 2024 18:00

Teşekkürler hemen beni aradınız siz ilgilisiniz ama o kadar. Servisin dediği diskte 10da 1 atıklık var kabul ediyor ama az diyor. Zaman ilerledikçe bahane olacak zaten kullanıcı hatası sarf malzeme, yok yağmurlu havada gezdim diskler ıslandı falan böyle saçmalık olmaz ya. Şehir içi fazla hissettirmiyor ama uzun yolda çok riskli fren sertleşip kontrol kaybediyorsun. Buradan yazıyorum uzun yolda fren yüzünden kaza olursa sorumlusunuz. Fiat markası benim için bitmiştir aracın klimasını bile kronik deyip geçiyor servis normal diyor. Her şey problem boşuna servise para vermeyin zaten her şey garanti dışı

Haşim sonuçtan hiç memnun değil

Haşim
17 Temmuz 2023 21:57
Caner sonuçtan hiç memnun değil

Caner
02 Ağustos 2024 12:20
Fiat Yetkili Serviste Ücretle Takılan Yedek Parça Ya Garanti Vermiyor.
Volkan sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Eskişehir Fiat Yetkili Servisi Ve Müşteri Temsilcisi

Volkan
29 Haziran 2024 12:24
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Cross 20 Bin Km'de Disk Ve Balata Sorunu, Garanti Desteği Sağlanmadı

24 Haziran 2025 17:40