Derya sonuçtan hiç memnun değil

Gin Güzellik. Dolgu, Botoks Problemi

14 Aralık 2023 00:33

6 Mayıs 2023 tarihinde Kadıköy'de bulunan Gin Güzellik akademisinde botoks ve dolgu işlemi yaptırdım. Göz altındaki çukur için özellikle benim ihtiyacım olduğunu belirterek önceliğin o bölge olduğunu söylediler. Ben yalnızca göz kenarı, dudak ve nazolabial için başvurmuştum. Ancak kendilerinin işin ehli olduğuna inanarak kabul ettim. O gün dudak dolgusu, göz altı ve gülme çizgilerine dolgu yapıldı. 15 gün öyle bir şişti öyle acılar çektim ki yüz yüze görüşmelerimin tümünü iptal etmek zorunda kaldım. 15. Günün sonunda şişlerim indi fakat sağ göz altımda mantar gibi bir sertlik kaldı. Dudağımda dolguya dair hiçbir emare kalmadı ( ilk günkü gibi hiç işlem yapılmamış halde ) ancak dudak içinde iğne giriş yerlerinde yumrular kaldı. Kendilerine ulaştım resimlerimi attım. Beni tekrar çağırdılar. Gittiğimde dolgunun kısa zamanda eriyeceğini söyledikleri için ve eritme işleminin tekrar şişlik yaratacağı için eritme işlemi yaptırmadım. O gün tekrar göz kenarıma botox yaptılar fakat maalesef o da işe yaramadı zira hiçbir etkisi olmadı. 7 Aralık 2023 tarihinde Sabah uyandığımda sağ göz altımda ciddi bir şişlik, kızarıklık ve acı vardı! Aylar geçmesine rağmen hiçbir işe yaramayan dolgular her seferinde farklı noktalarda ve farklı günlerde sürekli şişlik yaratarak gezer hale geldi. Hayatımda ilk defa yaptırdığım bu işlemin ve bu yerin ciddi şekilde psikolojik ve fiziksel zararı oldu benim için. Göz altımda morluk, göz altımda mantar büyüklüğünde kist gibi sertleşmiş bir dolgu ve yine göz altımda daha önce kırışıklık olmamasına rağmen şu anda 3 kat deri birikmesi ile dolaşıyorum! Bu kurumun Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve maliye bakanlığının acil olarak incelenmesi gerektiğini düşünüyorum! Bunun için tüm bu kurumlarla yazışmalarımı hazırlanıyor. Gerekli olan tüm yolları kullanarak haklarında şikayette bulunacağımı bizzat kendilerine de ilettim. Mayıs ayından beri olan tüm yazışma ve resimlerim, ses kayıtlarım kendilerinde de mevcut.

21 Şubat 2024 01:17

Gin Güzellik Akademisi ile ilgili şikayetim sonrasında Şubat ayı başında dolgu, botoks ile ilgili şikayetimde farklı bir gelişme yaşandı. Daha önce belirttiğim nokta da ( göz altındaki kitle şeklinde kalan, aralıklarla daha da şişip inen, kızaran, moraran bölge ) iltihaplanma da eklendi! Kendileri ile iletişime geçtim, sanırım sekreter ile iletişim kuruyorum fakat 8 aydır olduğu gibi hiçbir şekilde kurumun yetkilisi bana ulaşmadı. Bu noktada plastik cerrah daha önceki işlem sonucunda oluşan kitle kaynaklı o bölgede enfeksiyon geliştiğini söyledi ve antibiyotik kullanmamı, bittikten sonra eritme işlemi yapabileceğini söyledi. Antibiyotik kullandığım sırada artık iyice dolan iltihap kendi kendine irin şeklinde akmaya başladı! Doktor bey 1 ay daha hiçbir işlem yapılamaz dedi ve şu an tüm enfeksiyonun bitmesini beklediğim bir aşamadayım. Ne kullandıklarını sordum fakat bana " İşlemi yapacak olan Doktor bey, sizi neden ilgilendiriyor ki anlamadık? " Cevabını verdiler. Doktora ne kullandıklarını söylemeleri, benim kendi sağlığım hakkında bilgi gizlemelerini haklı ve kabul edilebilir yapmıyor! Aksine paylaşmaktan çekindikleri bir maddeyi yüzüme enjekte ettikleri gerçeğini düşündürtüyor! Dolayısıyla bundan sonra haklarımı korumak, kendim ve toplumun sağlığını ciddiye almak, sağlık ile ilgili kurumların da işini düzgün, etik ve liyakatli yapmaları adına elimden geleni yapacağımı belirtmek istiyorum.

Ek

Yorumlar (5)

Melis

Aynı sorunu bende yaşadım aylar oldu sağ gözümde ki dolgu bahsettiğiniz gibi şişip duruyor kırmızı oluyor aylar geçti asla erimedi kullandıkları ürün ne bilmiyorum ama sağlığımı ve psikolojimi mahvettiği kesin göz altımda sert bir cisimle dolanıyorum iki ayda bir şişip kızarıp fırlıyor oradan ve asla erimiyor

Melis

Haklısınız bende hüsrana uğradım size de geçmiş olsun bu hafta sonu bende eritme işlemi için uygun bir yer arayacağım ancak sorduğum zaman mutlaka kullanılan dolgunun ismini soruyorlar sizin bilginiz var mı

Derya

Hayır eritme işlemi orada olmayacak. Kendilerine bu konuda güvenmediğimi açık açık beyan ettim zaten. Ücretsiz yapılıyor olmasında normalde hiçbir şüphe olmaması gerekiyor ki benim olmadı. Çünkü ben yıllarca Milli Eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptım. Benim Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlara güvenim vardır. Ancak görülüyor ki burada bir terslik var. Bu kurumların adının böyle bir duruma karışması açıkçası beni çok üzüyor ve umuyorum ki bu ciddi kurumlarda, varsa kural ihlali yapanları tespit etmeli. Çok geçmiş olsun size de. Ancak ihmal etmeyin, farklı sonuçlara neden olmasın ki benimki 7 ay sonra iltihaplandı, enfeksiyon kaptı! Allah korusun beyine yakın bölge, baş kısmı! Çok tehlikeli olabilir.

Melis

Evet aynı yere yaptırdım göz altı ışık dolgusu ve dudak dolgusu ikisinde de kalıcı hasar kaldı dudağım da yuvarlak küçük dolgular kaldı sağ göz altım içimi karartıyor baktıkça 🥺 ben arkadaşım vasıtasıyla gittim ücretsiz dediğin de içime kuşku düşmüştü zaten ne kullanırlar ücretsiz dolgu maddesinin en kötüsüdür dediğimde eğitim veriyorlar öğrencilere bu yüzden ücretsiz demişti ama gerçekten verdikleri eğitimden para kazanıp insanları mağdur etmeleri günah. Sizin eritme işlemi orada mı olacak?

Derya

Merhabalar. Aynı yerde mi yaptırdınız işlemi. Ben hakkımı sonuna kadar aramaya kararlıyım. Şu an eritme işlemi yapılacak ay sonu gibi. Ancak ilk işlem kaynaklı dolgunun sertleşmesi, aralıklarla şişmesi, kızarması haricinde kalıcı hasar ( iğne izinin genişleyip göz altımda geniş bir çukur oluşturması ) oluştu. İşlemden 7 ay sonra o bölgede enfeksiyon sonucu iltihaplanma oldu, iltihap akmaya başladı. Ne kullandıklarını sordum. Benimle paylaşmaktan çekindikleri bir şey kullandıkları çok açık! Ancak bunu öğrenemeyeceğimi sanmaları büyük talihsizlik oldu açıkçası! Çünkü bu beni daha da kızdırdı ve her koldan şikayetçi olacağımı, şahitler ve kanıtlar olduğu gerçeğini ciddiye almadılar! Bu işin peşini bırakmayacağım, siz de bırakmayın. Sağlık bu kadar ucuz değil ve bedelini ödemek zorundalar. İnsanların kandırılmasına, çok değerli olan ciltlerinin hasar veren işlemler ve ne kullandıklarını paylaşamadıkları ürünler ile oraya gitmeden önceki halinden daha da kötü olmasına gönlüm asla razı değil!

24 Nisan 16:19

09 Temmuz 12:53