Kazım sonuçtan hiç memnun değil

Halkbank'nın Onay Almadan Konut Poliçe Yenilemesi

24 Haziran 2024 15:36

Halkbank'tan konut kredisi çektim ve ödemem devam ediyor. 24.06.2024 günü Halkbank hesabımdan 448964287 numaralı banka konut poliçesi iznim ve onayım olmadan Türkiye sigorta tarafından tahsil edilerek yenilenmiştir. (vade günü 26.06.2024 tarihinde dolmasına rağmen yenilenmiştir.) Bu hususta onayım varsa onayımın iptal edilmesini vadesi gelmeden yenilenen konut poliçemin de iptal edilerek ücretinin hesabıma iade edilmesini istiyorum bundan sonraki süreçlerde de onayım ve iznim olmadan konut poliçemin yenilenmesini istemiyorum. Kredi kullanan kişiye talep etmesi halinde konut paket sigortası yaptırılabilir ve her yıl yenilenir. Konutlar ve sağlanan kredi ile yapılan meskenler zorunlu deprem sigortasına (DASK) tabidir. Sigortanın yenilenmesi kredi kullananın sorumluluğundadır. Kredi kullanan kişiye talep etmesi halinde hayat sigortası yaptırılabilir. Ayrıca sigorta özel klozunda da'sigortalının sigorta poliçesini vade bitiminde yenileme zorunluluğu yoktur.'ifadesi yer almaktadır. DASK dışındaki tüm sigortaların kredi kullanan kişinin talep etmesi halinde yapılacağı belirtilmektedir. Buna rağmen hesabımdan onayım olmadığı halde konut sigortası kesilmiştir. Bu ücretin iadesini talep ediyorum. Bilgim ve rızam dışında yapılan 448964287 numaralı konut sigorta poliçesinin iptalini talep ediyorum. İptal edilmediği ve ücret iadesi yapılmadığı takdirde Tüketici Hakem Heyeti Türkiye Bankalar Birliği BDDK ve CİMER'e başvuru yapacağımı bilgilerinize sunar gereğinin yapılmasını rica ederim.

24 Haziran 2024 16:33 (Şikayetten 57 dakika sonra)

24 Haziran 2024 16:47

Müşterimize e-mail kanalı ile bilgi verilmiştir. Sayın Müşterimiz; ürün ve hizmetlerimizle ilgili öneri, istek ve şikâyetlerinizi; 7/24 hizmet sunan Halkbank Dialog'un ve Halkbank Kurumsal Dialog’un telefonlarından, faks ve web sitemizden iletebilirsiniz. Saygılarımızla, T. Halk Bankası A.Ş.

26 Haziran 2024 09:23

Halkbank konuyla ilgili işleme aldığına dair mail attı evet ama ortada herhangi bir sonuç yok ve arayan da yok ben bu ücreti ödemek zorunda değilim Tüketici Hakları ve CİMER'e de yazıyorum bilginiz olsun

25 Haziran 2024 09:57

05 Haziran 2024 14:32

09 Kasım 2023 10:09
halkbank-izinsiz-ve-usulsuz-sigorta-yapilmasi-1.pdf

18 Mayıs 2024 07:00
Halkbank'ın Konut Sigorta Poliçemi İptal Etmesini İstiyorum.
Halkbank'ın Konut Sigorta Poliçemi İptal Etmesini İstiyorum.

Halkbank Kategorileri