Mis sonuçtan hiç memnun değil

Bahçelievler Medical Park Hastanesi Tüp Bebek Tedavisi!

14 Haziran 2024 17:17

30.12.2023 tarihi itibarıyla Bahçelievler Medical Park Hastanesi'ne, tüp bebek bölümü doktoru prof. Dr. *** *** ***'a eşim ile birlikte ücretsiz muayene ve bilgi için randevu oluşturduk ve randevumuza gittik. Randevuda ben varikosel ameliyatı olduğumu ve ameliyattan sonraki 9 ayda sperm değerlerinin ameliyat öncesine göre daha düşük olduğunu belirttim. Prof. Dr. *** *** *** semen analiz sonuçlarını inceledi. Bu sıkıntının beslenme ve kilo gibi faktörlerle alakalı olduğunu ve kilo faktörünün de rol oynadığını belirtti.
Prof. Dr. *** *** *** eşime kadın doğum ile daha önce konu ile görüşüp görüşmediğini sordu. Eşim, daha önceki muayenelerde bir problem görünmediği bilgisini doktora iletti. Prof. Dr. *** *** *** ise bize iki tedavi yönteminin olduğunu; bir tanesinin aşılama, diğerinin ise tüp bebek tedavisi olduğunu söyledi. Aşılamada %30 olumlu sonuç alınabileceğini ve yaklaşık 15.000 TL civarında bir fiyatı olduğunu belirtti. Tüp bebekte ise %65'lere kadar olumlu sonuç alındığını ve 49.000 TL olduğunu, yıl başından sonra ise 65.000 TL olacağını söyledi. Bizim durumumuza hangi tedavinin uygun olduğunu sorduğumuzda kararın bize ait olduğunu, ancak tüp bebek tedavisinin daha fazla olumlu sonuç verdiğini belirtti. Biz de daha iyi sonuç alabilmek için tüp bebek yöntemini tercih ettik. Eşimin rahim filmini çektirmesi gerektiğini söyledi. Şişli 'deki özel bir kurumda rahim filmi çektirdik. Filmlerde eşimin tüplerinden birisinin tıkalı olduğu ve herhangi bir engel olmadığı doktorumuz tarafından söylendi. Bana sperm hareketliliğini sağlayan 100 adetlik bir ilaç tavsiye ettiler.
Eşime ortalama 1 ay boyunca kullanacağı hormon iğneleri reçete ettiler (yumurtaları büyütme, yumurtaların tutunmasını ve çatlamasını sağlayan ilaçlar). İlaçları kullanmaya başladığımız günden itibaren 1 aylık bir sürede muayeneler devam etti. Tedavi sürecinin sonuna gelindiğinde hastane laboratuvarı tarafından arandık ve benden sperm örneği alındı. Eşime de laboratuvardan gün verildi. İlgili günde 10 adet yumurta alındı.

14 Haziran 2024 17:02

Birkaç gün sonra laboratuvardan aradılar sadece ve yumurtaların sadece 3 tanesinin yaşadığı ve takip edildiğini söylediler. Bir iki gün sonra sabah, saat 10.00 da aradıklarında ise sadece 1 tane yumurtanın işleme uygun olduğunu diğerlerinin öldüğünü ve acilen transfer işleminin yapılması gerektiğini, bugün transferin yapılmaması durumunda son yumurtanın öleceği bilgisi verildi. Eşim ise endişelenerek doktorumuz olan prof. Dr. Murat gürkan arıkan’a durumu sormak açın aradığında ulaşamadı. Doktorumuzun randevu planlamasını yapan hanım efendi aradığında eşime doktorumuz prof. Dr. Murat gürkan arıkan’nın yurt dışında olduğu haftaya hastaneye gelebileceği söyledi. Transferin başka bir doktor tarafından yapılacağını söyledi. İtiraz ettiğimizde işlemin yapılmaması durumunda her şeyin çöp olacağı söylediler. Ben işim gereği yarım saat evden çıktığında, Eşim beni aradı durumu ağlayarak tekrar anlattı ve bu süreci tekrar yaşamak istemediğini hastaneye gidelim ve görüşelim dedi. Hastaneye gittik ve doktorumuzun randevularını düzenleyen hanım efendi bizi laboratuvara yönlendirdi. Laboratuvardaki sorumlu bize evrakları imzalamamız gerektiğini transferin acilen yapılması gerektiğini söyledi. Ben doktorumuz prof. Dr. Murat gürkan arıkan olmadan işlemi kabul etmediğimizi söyledim. Ancak eşime başka bir doktor tarafından transfer işleminin yapılacağı bilgisi verildiğini söylediler. Eşim ise doktorumuz olmadan kabul etmediğini, durumun kritik olduğu için korktuğunu ve gelmek zorunda kaldığını, doktorumuzdan bilgi almak istediğini söyledi. Sorumlu hemşire, Doktorun yardımcısının bize bilgi verip vermediğini sordu. Bende bilgi vermediğini her şey çöp olacak diyerek bize korku ve tehdit saçarak bize bu duruma mahkum etmek istediklerini söyledim. Sorumlu hemşire bize onayladığınız söylendi gibi şeyler ima etti.

14 Haziran 2024 17:03

Ben tedavi için bu hastaneyi tercih etme sebebimizin ın tedavi sürecinde kendisinin olacağını ve transfere kadar ki bütün süreçte aktif rol alacak olması dedim. Ayrıca eşimin mahremiyetinin ihlal edildiğini ve bu konuda bizim ihlal edildiğini söyledim. Durumun güçlüğünden Mecburen eşimi üzülmesine dayanamayarak işlemi kabul etmek sorunda kaldım. İşlemi yapan doktorun yaptığı işleme ait evraklara imza atmasını istedim ama hiçbir evrakta adı geçmiyor. Şikayet edeceğimi sorumlu hemşireye belirttim. Yapabileceğimiz bir şey yok yanıtı aldım. İşlem negatif olarak sonuçlandı. Kandırıldık, sömürüldük, mahremiyetimiz ihlal edildi. Tavsiye etmiyorum. Şu an başka hastanede işlem yapıyorum. Aynı evraklardan farklı testler genetik taramalar yapılıyor diğer hastane direk para odaklı. Sağlık Bakanlığına da şikayette bulunacağım.

20 Haziran 2024 15:13 (Şikayetten 5 gün sonra)
25 Haziran 2024 11:38

Ne cevap vereceklerini bekliyorum. Sağlık Bakanlığına şikayette bulunamacağım.

Ebru sonuçtan hiç memnun değil

Medical Park Hastanesi Tüp Bebek Tedavisinde Yapılan Hatalar Nedeniyle Embriyolarım Kayboldu

23 Eylül 2025 00:42
Ozoda sonuçtan hiç memnun değil

Medical Park Hastanesi Hastanesi Tüp Bebek Bölümü

04 Ağustos 2023 19:00

25 Temmuz 2024 14:31
Taşkıncan sonuçtan hiç memnun değil

Medical Park Hastanesi Riskli Gebelikte İletişim Eksikliği Ve İlgisizlik

22 Eylül 2025 16:25
Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

Medical Park Hastanesi Bahçelievler Genetik Test İçin Alınan Numune Aldatmacası

16 Şubat 2024 17:34