Mercedes Benz W206 İle Yaşanan Hayal Kırıklıkları

Mercedes Benz W206 İle Yaşanan Hayal Kırıklıkları
07 Kasım 2024 11:34

Mercedes Benz W206 c200 4Matic 45.000 km aracımda yaşadığım trajik olaylar!

Samsun Mengerler, Mercedes Benz Türkiye ve Mercedes Benz Almanya hepsi dahil bu olaya.

45.000 km'de 4-5 sorunla gittiğim serviste yaşadıklarımdan bir kesit:
1- Direksiyon açı sensörü mrm (OEM no: 20690021159051) bozuldu. Türkiye'de yok, Almanya stoklarda da yok, önce 30 iş günü beklersiniz dediler. Sonra 2-3 ayı bulabilir ve hatta net tarih veremiyoruz dediler. Arabanın direksiyon açı sensörü bozulmuş, aracınızı teslim alabilirsiniz diyorlar ama "yazılı bir şekilde aracın kullanımında risk teşkil etmez" yazısını verin, diyorum hayır veremeyiz diyorlar. Kaç ay bekleyeceğim belli değil, ikame araç da yok! Verme zorunluluğumuz yok diyorlar.

2022 model 45.000 km'de Mercedes c200 için bu durum şaka gibi!

"Çin arabalarında parça temin edemiyorlar" diyen birileri vardı, nerede o arkadaşlar? 100+ yıllık otomobil markasının Almanya stoklarında olmayan arızalı parça vakası yaşanıyor.
Parça temini yok, ikame araç yok. Sözde garantisi var arabanın. Dışarıdan kendi paramla değişsem garanti dışına çıkacak araba.

Hayatımda 13 senedir Audi, BMW, Volvo kullanmış biri olarak ilk Mercedes deneyimimde yaşadıklarım neden 13 sene bu markayı almadığımı bana acı tecrübe ile hatırlattı.

1- Parçanın ne zaman geleceği belli değil. 3 ay 5 ay sürebilir.
2- İkame araç vermiyorlar.
3- Aracın güvenle kullanılabilir olduğuna dair yazılı bir belge de vermiyorlar.
Sonuç: Kendimi kötü hissediyorum.

3 Milyon TL'lik araba alıyorsun, 3 kuruşluk parça için perişan oluyorsun. Bravo!

Bravo Mercedes!
Diğer arızalar:
- Şoför koltuğu iskeleti bozuk, takır tukur ses geliyor sürekli. 20 yıllık araba gibi.
- Ekranlar cayır cayır ısınıyor, kapanıp açılıyor. CarPlay'e bağlanamıyor, bağlantı kopuyor. (Aynı telefonla X3 aracımda ve A5 aracımda sorunsuz kullanıyorum aynı zamanlarda)
- 42.000 km'de salıncak burcu bozulduğu için dışarıya inanılmaz yüksek seste gacırtı gucurtu veriyor, 1989 model Toros gibi. Parasını ödedik değiştirdik ama 200.000 km'de Audi'ler sattım 1 kere değişmediğim parçaların isimlerini hatta stok kodlarını öğrendim Mercedes'te.
- Kapıların ayarsızlığından ön kapılar açılınca 1 cm aşağıya düşüyor. Kapatırken ve açarken arka kapı ile birleşim yerlerini çizip, fitillerini kesiyor. Ayar yapılmış düzeltilmiş sanırım daha aracı görmedim ama MB'de kapı menteşe ayarsızlığı nedir cidden :) şaka mı bu?

Clio'da olmayan hatalar bu arabada var. İllallah ettim.
Mercedes'ten kaçın, kaçın.

07 Kasım 2024 16:12 (Şikayetten 4 saat sonra)
Oğuzhan
Oğuzhan
07 Kasım 2024 16:44

Parça TR'de bulundu. 2-3 güne aracımı teslim alabileceğimi iletti Samsun Mengerler. 🙏🏻 çözüm için teşekkürler.

Mercedes Benz Servis Ve C200 4Matic Sıkıntıları

23 Ağustos 2023 11:03

21 Şubat 2024 22:24

Mercedes Benz C200 4 Matic W206 Kasa Sorunları

12 Şubat 2024 15:27
Esin sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Benz E180 Araç HKK

12 Eylül 2024 18:15
Bilal sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes-Benz C200 Servis Bakımından 151 Km Sonra Motor Mekanik Hasarı!

27 Ağustos 2023 19:26