Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi İlgisizliği

16 Haziran 2023 10:39

Öncelikle sosyal etkinlik açısından öne çıkan bir okul olduğu söylenmişti. Ama ben bir yıl boyunca gittim ve sadece yıl sonunda yürüme mesafesinde olan bilim fuarına götürdüler ve kendi aramızda ufak bir piknik yaptık. Ki bunlar zaten son haftalardaydı neredeyse e-okul bile kapanmıştı piknikte. Yani öyle çok da sosyal etkinliği olan bir okul olduğunu düşünmenizi istemem. Bunun dışında 2 bina olduğu zaman ben lise ve ortaokul şeklinde ayrıldığını düşünmüştüm.

Ama bu şekilde değilmiş ortaokullarla ortak olarak kullanıyorsunuz kız erkek diye ayırıyorlar ve ortaokullarla ortak kullanma fikrini açıkçası pek sevmiyorum çünkü hem daha çok gürültü oluyor hem de bilgisayarları kullanma saati falan bence daha sıkıntılı. Ayrıca erkek ve kız binası arasında estetik olarak fark olduğunu düşünüyorum. Bence erkek binası çok daha yeni ve güzel gözüküyor (ki bu benim kendi görüşüm olmaktan çok aslında neredeyse her kız öğrencinin görüşü en azından arkadaşlarımdan gözlemlediğim kadarıyla birçok kişi böyle düşünüyor).

İki bina arasında ortak bir bahçe var ve oldukça büyük kız öğrencilerin kullanımına kapalı ve genelde erkek öğrenciler maç için falan kullanıyor. Sınav döneminde olan öğrencilere gelince bence üzerlerinde bir baskı oluşturuluyor. Örneğin okul kurslarına katılmak zorunluymuş gibi yansıtılıyor ve hatta okul kursu kaydını iptal etmek için müdür yardımcısı odasına gelen bir kızla karşılaştım ve onu rehberlik servisine yönlendirdiler. İzin vermediler. Direkt olarak bence buna karışılmamalı.

Yenilikçiymiş gibi gözükmeye çalışsa da içten içe eskiye bağlı bir okul olduğunu düşünüyorum hatta bir öğretmenin size çıkışırken hala bir imam hatipliğe yakışıyor mu gibi sözler kullanabilir. İmam hatiplilerin ayrı bir evrenden olduğunu falan mı düşünüyorlar bilmiyorum. Sürekli değiştirdikleri okul formalarında oylama ile yaptıklarından bahsediyorlar. Ama bence bir öğrencinin söylediklerine dikkate almak için sadece bu yeterli değil genel olarak öğrenci değil veli beyanına dikkate aldıklarını düşünüyorum.

Çünkü birçok lisede kartla giriş sistemi olup öğlen arasında dışarı çıkma izni verilirken böyle bir talebimiz olduğu halde bazı veliler gelip itiraz etti diye bu isteğimiz gerçekleştirilmedi. Yani bu normal bir şey ama eğer sürekli olarak öğrencilerimizin beyanlarını çok dikkate alıyoruz diye reklam yapan bir okulsanız işte o zaman işler değişiyor.

Büşra sonuçtan hiç memnun değil

Okulda Yaşanan İlgisizlik Ve Olumsuz Öğrenci Davranışları Mağdur Ediyor

08 Haziran 2025 17:15

Ruha İlkokulu Müdüründen Şikayetçiyiz

25 Eylül 2025 15:57
Mukremin sonuçtan hiç memnun değil

Dr. Vasıf Topçu Fen Lisesi'nde Bilimsel Çalışmaların Eksikliği Ve Öğretmenin Olumsuz Yaklaşımı!

18 Temmuz 2025 13:12