Sergen sonuçtan hiç memnun değil

13 Ekim 2024 16:21

Samsung 55Q80B model televizyonumla ilgili yaşadığım sorunları ve bu süreçte teknik servisle olan iletişimimi sizinle paylaşmak istiyorum.

25 Mart 2023 tarihinde Samsung İzmir Optimum Bayisinden satın aldığım 55Q80B model kodlu televizyonumun kurulumundan itibaren panelinde dalgalanmalar ve gölgelenmeler gözlemledim. Özellikle beyaz arka planlarda belirgin hale gelen bu durum, dizi ve film izlerken hareketli sahnelerde oldukça dikkat çekiyor. Ayrıca, birçok kez hoparlörün ses kalitesinde ciddi düşüşler yaşadım. Bu dönemlerde ses, patlak hoparlör gibi bozuluyor ve cızırtılı hale geliyor. Bu sorun bazen birkaç saatte, bazen de 1-2 günde düzeliyor ancak bu henüz yeni olan bu cihaz için normal değil.

Bu problemlere ilişkin 29.11.2023, 2.02.2024 ve 11.10.2024 tarihlerinde garanti kapsamında teknik servis talebinde bulundum. Ancak, her üç ziyarette de servis, hoparlördeki ses sorununu kendileri görmedikleri gerekçesiyle çözüm sunmadı. Paneldeki gölgelenme problemi sürekli gözle görülür olmasına rağmen, bu konuda da herhangi bir işlem başlatılmadı.

İkinci ziyaretlerinde, panel ve ses sorununu gösteren video kayıtlarımı sundum. Bu kayıtları Youtube.com ve çeşitli bir dizi uygulamada en yüksek görüntü kalitesinde çektim. Servis ekibi videoları dikkate almadı. Daha kapsamlı (TV yayını) bir çekim yapmamı önerdi. Ses ve panel sorunlarının tek bir uygulamayla sınırlı olmadığını ve tüm platformlarda aynı sorunları yaşadığımı açıkça gösteren videolar sunmuş olmama rağmen, delilleri yetersiz buldular ve kayıtların geçerliliği olmadığı gerekçesiyle sorunu göz ardı ettiler.

Sorunların tekrarlanması üzerine, 24 dakikalık yeni bir video kaydı alarak 3. Servis talebinde bulundum. Çekim sırasında internet hız testi de yaptım. Ancak, servis çalışanları paneldeki gölgelenme sorununun açıkça görülmesine rağmen yine de bir problem olmadığını ve Samsung’un bu konuda işlem yapmayacağını belirttiler. Hoparlör konusunda da önceki ziyarette belirtilen açıklamaları tekrarladılar ve videolarla kanıt sunmamın sonuç getirmeyeceğini ifade ettiler. Konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağımı söylediğimde ise, “Tabii, siz şikayetinizi yapın” şeklinde umursamaz bir cevap verdiler.

Bu süreç, yaşadığım mağduriyetin giderilmemesi ve Samsung’un sunduğum delillere rağmen ürününün arkasında durmaması nedeniyle, büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Elimde, tüm servis kayıtları ve resmi belgeler mevcut olup, sorunların çözülmemesi halinde adli işlemler başlatacağımı belirtmek isterim.

14 Ekim 2024 18:41 (Şikayetten 1 gün sonra)

14 Ekim 2024 20:04
Samsung TV'de Panel Dalgalanması Ve Ses Sorunları Çözülmüyor

Şikayete konu ekran beyaz görüntüde bu şekildedir

26 Ekim 2024 10:49

Yetkili Servis temsilcisi tarafından arandım ve daha önce açtığım servis kaydı kapsamında, evime gelen ekip televizyonla ilgili video kaydı aldı. Bu kayıt, Samsung mühendisleri tarafından incelendi; inceleme sonucunda ise yalnızca “bir sorun görülmediği” bilgisi tarafıma iletildi. Ancak, yaşadığım sorunlara dair neden böyle bir durumla karşılaştığım, sesin neden kötü geldiği veya ekranda dalgalanmaların neden oluştuğu gibi sorulara hiçbir açıklama yapılmadı. Sadece “problem yok” şeklinde bir geri dönüş yapılması, Samsung’un teknik destek hizmetlerinin ne kadar ilgisiz ve umursamaz olduğunu gösteriyor. LG yerine Samsung TV tercih ettiğim için son derece pişmanım. Bu aşamada, cihazımda yaşadığım sorunlara ilişkin yasal süreç başlatmaktan başka bir seçeneğim kalmadı.

Doğan sonuçtan çok memnun

Doğan
18 Mart 2025 23:35
"Ürününü değiştirilmesi konusunda gösterdikleri ilgi ve alaka için Samsung ve müşteri temsilcisi arkadaşlara teşekkür ediyorum."
Samsung Televizyon Servis Sürecinde Yaşanan Sorunlar Ve Çözüm Eksikliği
Fatma sonuçtan çok memnun

Fatma
29 Şubat 2024 09:22
"Şikayet kaydı oluşturduğum günden itibaren Pazar günü hariç her gün telefonla aranarak süreç hakkında tarafıma bilgi verildi. Ücretsiz veya kısmı ücretli ekran değişimi yapılması konusunda merkezden yanıt beklendiği söylendi. Merkezden ücretsiz arıza tamiri gerçekleştirileceği bilgisi iletildikten sonra yetkili servisin gelip cihazı alıp değişimi yaptığını dahi adım adım takip eden titiz ve müşteri odaklı çalışan Samsung markasına ve bütün özverili çalışanlarına teşekkür ederiz. İyi ki Samsung."
Yunus sonuçtan çok memnun

Yunus
28 Aralık 2023 21:55
"Merhaba oldukça Zorlu bir süreç yaşadık sonuçta firma ürünün arkasında durarak her konuda ilgi göstermiştir ilginiz ve çözümünüz için ilgilenen tüm herkese teşekkür ediyorum."

Gamze
27 Nisan 2025 01:54