24 Eylül 2024 15:38

Samsung'dan 9 Temmuz 2024 tarihinde 55qn85d ürününü satın aldım. Üründe ölü pikseller çıktı. Sonrasında değişim kararı çıktı, aynı cihazdan tekrar yolladılar. Onda da ölü pikseller çıktı. İkinci sefer değişim kararı çıktı, bu sefer 55qn90d yolladılar ve üçüncü cihazda da ölü piksel çıktı. Sonrasında dördüncü cihazı yolladılar ve alışılagelmiş bir şekilde tekrar ölü pikseller çıktı. Bu süreç tam iki ay sürdü. Yaşadığım mental yorgunluğu tahmin edebilirsiniz. Son cihazdan sonra stoklarında ürün olmadığından dolayı tarafıma para iadesi teklifi ile geldiler.

Ben de kendilerine Samsung marka televizyon kullanmak istediğimi, ürün değişimi istediğimi, para iadesini istemediğimi belirttim. Stok beklememek adına ürün stoklarında olmadığından dolayı para iadesini kabul ettim. Para iadesini de kabul ederken tekrar Samsung TV alacağımı da belirttim. Tekrardan 55qn85d cihazını Samsung bayisinden satın aldım. Ürünün dün evimde kurulumu yapıldı.

Bu üründe de ölü piksel ve ekranın tam ortasında panelin içinde leke olduğunu fark ettim. Tekrardan değişim talep ettim. Toplam problemli ürün sayısı olarak bu beşinci cihaz oldu. Samsung gibi dünya devi bir firmanın bu kadar kalite kontrol problemi yaşamasına anlam veremiyorum. Aklıma bizim ülkemiz haricinde acaba İngiltere, Fransa, Amerika gibi ülkelerde bu kadar kusur çıkan panellerle pazarlama yapabiliyorlar mı diye geldi. Hiç sanmıyorum! Sanırım bizim ülkeye gönderilen paneller birinci sınıf panel değil. Bizim gibi teknoloji sevdalıları ve meraklılarını bu kadar uğraştırmaya ya da üzmeye hiçbir firmanın hakkı olduğunu düşünmüyorum.

Hele bu kadar sorun yaşamasına rağmen ısrarla para iadesi yerine yeni cihaz isteyen, en son stok olmadığından dolayı tarafına para iadesi yapılan ve o parayla da gene Samsung markasına bağlı kalarak tekrar Samsung ürünü alan benim gibi insanlara çok ayıp edildiğini düşünüyorum. Biraz daha ürünlerinizin kalite kontrolünü arttırmanızı tavsiye ederim. Sorunumun ve aylardır uğraştığım mağduriyetimin akıbetini ve sonucunu da buradan yazmaya devam edeceğim.

25 Aralık 2024 16:58

Samsung'dan 17 Eylül 2024 tarihinde 55QN85D ürününü satın aldım. Ürünün ekranında ölü pikseller ve lekeler çıktı. Sonrasında değişim kararı çıktı, değişim cihazı olarak 55QN90D yollandı. Onda da ölü pikseller çıktı. İkinci sefer değişim kararı çıktı. Gelen cihazda yine benzer sorunlar çıktı. Sonrasında tekrar değişim cihazı yolladılar ve alışılmış bir şekilde yine sorunlu çıktı. Bu süreç tam iki ay sürdü. Yaşadığım mental yorgunluğu tahmin edebilirsiniz. Son gelen cihazda bariz bir şekilde ekran içerisinde leke olmasına rağmen, gelen teknik ekibin ürünün ekranında leke olduğunu tespit etmesine rağmen bu sefer değişim talebi reddedildi. Son cihazdaki şikayetlerim sonrasında daha önceki değişimlerde görülmemiş şekilde işte leke küçük, şu kadar sayının altındaki ölü pikseller normaldir, izleme mesafesinden gözükmüyor gibi bahaneler öne sürülerek Samsung tarafından cihazda sıkıntı yoktur denildi. Hiçbir leke veya ölü piksel izleme mesafesinden hareketli görüntü varken gözükmez. Böyle bahaneler öne sürerek müşteriyi yıldırma ve hakkını aramaktan vazgeçirme politikası izlenmeye çalışılıyor. Halbuki Tüketici Kanunu çok açıktır. Tek bir leke veya tek bir ölü piksel dahi değişim sebebidir. Samsung bu noktada kanunları hiçe sayarak keyfi karar almaya başlamıştır.

Bu kadar sorun yaşamasına rağmen ısrarla para iadesi yerine yeni cihaz isteyen, her değişimde tarafıma bir üst model daha gönderilmesi teklif edilmesine rağmen bunu bile kabul etmeyecek kadar çıkar peşinde koşmayan, Samsung markasına bağlı kalan benim gibi insanlara çok ayıp edildiğini düşünüyorum. Sorunu müşteri tarafına çözümsüzlük yaratarak çözmek yerine biraz daha ürünlerinizin kalite kontrolünü artırmanızı tavsiye ederim. Sorunumun ve aylardır uğraştığım mağduriyetimin akıbetini ve sonucunu da buradan yazmaya devam edeceğim. Samsung markası tarafından sorunum örtbas edilirse veya çözümsüz bırakılırsa hakkımı Tüketici Hakem Heyeti'nde aramaktan başka çarem kalmayacaktır.

1735135062274.whatsapp-gorsel-2024-12-24-saat-181819-6514486b.jpg
1735135056300.whatsapp-gorsel-2024-12-24-saat-181818-8e9bde8c.jpg
25 Eylül 2024 10:24 (Şikayetten 18 saat sonra)

Arda
Arda
04 Ekim 2024 12:16

Tarafıma para iadesi teklif edildi ama fatura bedeli üzerinden. Benim aldığım fiyatta şu anda bu televizyon satılmıyor. Rayiç bedel üzerinden iade talep ettim, reddedildi. Samsung malının ve müşterisinin arkasında durmuyor.

Samsung 65Q80C Televizyon Sorunlu Bir Model

23 Eylül 2023 02:16
samsung-65q80c-televizyon-sorunlu-bir-model-6.jpg
samsung-65q80c-televizyon-sorunlu-bir-model-5.jpg
samsung-65q80c-televizyon-sorunlu-bir-model-4.jpg
samsung-65q80c-televizyon-sorunlu-bir-model-3.jpg
samsung-65q80c-televizyon-sorunlu-bir-model-2.jpg
samsung-65q80c-televizyon-sorunlu-bir-model-1.jpg
Adem sonuçtan hiç memnun değil

Samsung TV'de Sürekli Panel Sorunları Ve Yetersiz Destek

08 Kasım 2024 21:58
Samsung TV'de Sürekli Panel Sorunları Ve Yetersiz Destek
Alper sonuçtan hiç memnun değil

Alper
14 Haziran 2025 13:15

05 Şubat 2024 19:16
Samsung Televizyonda Ölü Piksel/Leke Problemi!
Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

Samsung TV'de Ölü Piksel Sorunu Ve Yavaş Servis Hizmeti

Mahmut