Mehmet sonuçtan çok memnun

VakıfBank İzinsiz Yenilenen Sigorta Ve Haksız Ücret Kesintisi

13 Aralık 2024 11:47
Mehmet'in Teşekkür Mesajı
“Çözüm sağlandı. Teşekkür ediyorum.”

VakıfBank Başakşehir İmsan şubenizde çekmiş olduğum konut kredisi ile ilgili olarak 312282426/5 poliçe numaralı 2 yıldır üst üste yenilenmiştir. (poliçede yazan Müşteri no: 20002417620 ) Banka ile görüştüğümde iptalinin sağlanmadığını bunun zorunlu olduğunu dile getirmiştir. Yenilenmiş olan olan Sarı Panjur konut paket sigortası poliçesi düzenlenmiştir. Bu düzenleme, iznim olmadan VakıfBank ve Türkiye sigorta şirketi tarafından yapılmıştır ve sonucunda kredi kartımdan 2 senedir yenileme yapılarak ücreti çekilmiştir. Çekilen bu paraların iadesini ve bu sigortaların kendi rızam ve onayım olmadan tekrar yenilenmesini istemiyorum. Sigortaların iptal edilmesini istiyorum. Kredi kullanan kişiye talep etmesi halinde konut paket sigortası yaptırılabilir ve her yıl yenilenir. Konutlar veya sağlanan kredi ile yapılan meskenler zorunlu deprem sigortasına (DASK) tabidir. Sigortanın yenilenmesi kredi kullananın sorumluluğundadır. Ayrıca sigorta özel klozunda da “sigortacının sigorta poliçesini vade bitiminde yenileme zorunluluğu yoktur.” ifadesi yer almaktadır. Yani DASK dışındaki tüm sigortaların kredi kullanan kişinin talep etmesi halinde yapılacağı belirtilmektedir. Buna rağmen hesabımdan, hiçbir şekilde onayım olmadan Sarı Panjur konut paket sigortası kesilmesini istemiyorum ve çekilen paranın tarafıma iade edilmesini talep ediyorum. Konut sigortasının iptal olmadığı ve de hesabımdan haksız yere tahsil edilen paranın iade edilmediği durumlarda Tüketici Hakem Heyeti, BDDK ve CİMER'e başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

13 Aralık 2024 11:47 (Şikayetten 1 dakika sonra)
18 Aralık 2024 17:09

Çözüm sağlandı. Teşekkür ediyorum.

Veysel sonuçtan hiç memnun değil

27 Kasım 2024 00:29
Habil sonuçtan çok memnun

23 Ocak 2025 23:16
"Teşekkür"
Koray sonuçtan çok memnun

02 Kasım 2024 00:35
"Sigorta iptali yapıldı ve ücret iadesi gerçekleştirildi, teşekkürler"
Gökhan sonuçtan çok memnun

Gökhan
26 Haziran 2025 08:11
"İşlemim tamamlanmıştır, hızınız için teşekkürler."
Turhan sonuçtan çok memnun

16 Haziran 2025 10:10
"VakıfBank temsilcisine şikayetvar ekibine teşekkür ederim kısa bir sürede ücret iadesi ve iptali gerçekleşti."

VakıfBank Kategorileri