Yapı Kredi Bankası Caymaya İstinaden Kredi Faiz Tahsilatı

09 Ağustos 2024 15:46

Sayın Yetkili,

Yapı Kredi A.Ş.'den 23 Temmuz 2024 tarihinde ön onaylı ihtiyaç kredisi kullandım. 30 Temmuz 2024 tarihinde yasal cayma hakkımı kullanarak krediyi iptal ettim. Bu süreç içerisinde kullanılan kredi için diğer bankalarda ayrı bir hesap açılarak yapılan bu işlem, sizin bankanızda ayrı bir hesap açılmadan kendi hesabıma ön onaylı kredim yatırılmış. Ben de aynı hesaba farklı bir bankada bulunan hesabımdan para transferi gerçekleştirdim. Ardından ihtiyacım kalmadığından dolayı para transferini yaptığım diğer banka hesabıma Yapı Kredi A.Ş.'ye göndermiş olduğum tutar kadar kendi paramın transferini gerçekleştirdim. Hiçbir şekilde sizin bankanızın tanımlamış olduğu hesabıma yatırmış olduğu tutarı kullanmadım.

Lakin yapılan bu işlemden dolayı herhangi bir uyarı, bilgilendirme yapılmadan bu hesaptan 8 TL küsuratlı bir tutar EFT işlem ücreti olarak kesilmiş. Tarafıma bilgilendirme yapılmayan bu işlemden dolayı da ben bu krediyi kullanmışım gibi işlem görmüş muamelesi yapılarak kullanmadığım krediye istinaden esnek hesap limitimden 3.792,76 TL kredi kullandırma bedeli faizi kesilmiş.

Kullanmadığım kredinin faiz tahsilatı adı altında tarafımdan bilgilendirme yapılmadan alınan bu tutarın tarafıma iade edilmesi için müşteri hizmetlerini aradım, talep oluşturdum lakin herhangi bir çözüme ulaşamadım. Kullanmadığım krediden dolayı cayma süresi içinde caydığım kredinin faiz bedeli olarak esnek hesap limitimden alınan 3.792,76 TL'nin Yapı Kredi A.Ş.'de bulunan aynı şahsi hesabıma geri yatırılarak mağduriyetimin giderilmesini arz ve talep ederim.

T.C. 143*****468
C**** S****
Tel: 0507********25

13 Ekim 2024 09:55

06 Ocak 2025 23:55

Yapı Kredi'de Kullanılmayan Krediye Faiz Sorunu

01 Ocak 2025 12:42
Emre sonuçtan hiç memnun değil

16 Ağustos 2025 16:20

Yapı Kredi Bankası Kategorileri