Ebru sonuçtan hiç memnun değil

Zirve Online E-Devlet Onaylı Sertifikalar Mağduriyeti

Zirve Online E-Devlet Onaylı Sertifikalar Mağduriyeti
06 Nisan 2023 20:54

Instagram üzerinde görmüş olduğum bir tanıtım sonrasında Zirve Online akademiden eğitimlerle alakalı bilgi almak istedim. Oyun terapisi, masal terapisi, dikkat eksikliği ve resim analizi. Instagram üzerinden numaramı yazdım ve m*** Hanım ile oyun terapisini (e-devlet onaylı olarak aldım) daha önce farklı bir merkezden aldığım için onu listeden çıkararak diğer 3 eğitim üzerinde anlaşma yaptık. Zaten tanıtımda da belirttikleri üzere özel olarak e-devlet onaylı mı diye sordum.

Ben sektör dışıyım ve daha önce görüştüğüm farklı firma sektör dışı olunca sertifika vermeyeceklerini söylediler. M*** Hanım sektör dışı olmamın önemli olmadığını belirterek tabii e*** Hanım sertifikalarımız Haliç Üniversitesi üzerinden e-devlet onaylı diye belirtti ve her şeyin fiyata dahil olduğunu ekledi. Eğitimleri Aralık, Ocak ve Şubat aylarında alacağım şekilde ayarladık. Eğitimlerim bitince, yani Mart ayında sertifikaların elime ulaşacağını söyledi. Bugün kendisine e-devlet üzerinden sertifikaları nasıl görebileceğimi sordum ve ayrıca hala basılı sertifikaların bana ulaşamadığını ilettim. Kendisi bana e-devlet onayı olmadığını ve e-devlet onayı için 750 TL daha ödemem gerektiğini belirtti. Konuşmalar kayıtlı olduğu için kayıtları dinlemeyi talep ettim. Maalesef kayıtları dinleme talebinden sonra benimle iletişimi kesti.

Ben her ay düzenli olarak kurs ücretlerini yatırmış olmama rağmen bu şekilde bir olayla karşılaşmam gerçekten çok üzücü. Tüketici Hakları üzerinden de haklarımı arayacağımı kendisine belirttim.

09 Nisan 2023 22:02 (Şikayetten 3 gün sonra)
24 Ağustos 2023 12:09

Tüketici Hakları'na başvurdum ve haklı bulundum. Yetkilinin yurt dışında olduğu, evlendiği, orada yaşayacağı tarzında cevaplar verip, bana dönüş yapacaklarını söyleyip yine beni oyaladılar ve e-devlete sertifikalarımı işlemeyeceklerini söylediler. Bende Kartal Adalet Sarayına suç duyurusunda bulunmaya gittim. Oradan bana tekrar Zirve online ile son kez görüşmemi söylediler. Bende Zirve online aradım. Telefona çıkan kişi bana bağırıp bana ve Tüketici Hakları'na hakaret etti. Laftan anlamadığıma ve insanın sinirini bozduğuma dair çok çirkin hakaretlerde bulundu. Bende savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bunları yazmamın nedeni bu firma ile çalışırken birkaç kez düşünülmesi gerektiği içindir. Umarım kendilerinden bana ait olan haklarımı alırım.

24 Ağustos 2023 12:49

Aslı
Aslı

Ebru hanım inanın sizden bu yana hiçbir şey değişmemiş. Merve hanım beni de yaklaşık 2 yıldır ek bir ücret karşılığında e devlet onaylı belge için oyalayıp durdu. E devlet onaylı belge benim için çok da gerekli değil açıkçası ama benim hakkım eğitimi alırken ısrarla sormama rağmen belgelerin e devlet onaylı şekilde tarafıma gönderileceği söylendi. Sonrasında 1 belge e devlet onaylı geldi asla ek bir ücret ödemedim onun için ama diğer iki belge için ek ücret istediler yine ses etmedim kabul ettim tamam ödeyeyim dedim oyaladılar. Az önce bir hanımla görüştüm hanımefendi demek istemiyorum çünkü asla efendi değildi. Bilmem ben yıllarımı verdim eğitim sektörüne filan dedi başta sonrasında bağırmalar çığırmalara başladı bir eğitimci olarak bağırmanız ne kadar doğru dediğim de de ben eğitmen eğitimci değilim dedi. Ne olduğu belli olmayan insanların çalıştığı bir kurum belli ki.

Ebru

Maalesef bende aynı şeyleri yaşadım. Hatta muhtemelen aynı kişidir bana ağır hakaretlerde bulundu. Ama maalesef hakkımı alamadım. Sizin içinde üzüldüm. Sorun maalesef verilen sözlerin yerine getirilmemesiydi.

Caner
Caner

Ödenen Ücrete Konu hizmeti Tam almadığın ve Mağdur edildiğiniz sebebi ile ödediğiniz dekont üzerinden ve görüşme sağladığınız iletişim Numaralarınız üzerinden Haksız ve sebepsizce zenginleşmeye yönelik ödeme alındığını alınan ödeme karşılığında bahsedilen hizmeti tam almadığınızı bu konu hakkında iletişim sağlamaya çalıştığınızı ancak olumlu cevaplar alamayarak mağdur edildiğinizi hatta bu sebeple zarar gördüğünüzü dile getirerek Mağduriyetinize Konu Yasal işlem Başlatabilirsiniz. Hatta Mağduriyetinize Konu Manevi Tazminat ve Yaşadığınız zararınıza karşı Maddi Tazminat davası da Başlata bilirsiniz. Bu Hususlarca Kimsenin mağdur edilmemesi ve bu gibi şirketlere ön vermemek adına bizzat yazılması gereken tüm işlemleriniz ve dilekçeniz Konusunda Yardımcı Olurum.

Ebru

Merhaba Caner Bey, İlginiz için teşekkür ederim. Tüketici Hakları'na yaptığım başvuru olumlu olarak sonuçlandı. Bayramda önce m. Hanım ile iletişime geçtim ve yetkili kişinin yurt dışında olduğu bayramdan sonra döneceği ve sonucu kendilerine iletmemi söylediler. Bayramdan sonraki hafta sonucu kendilerine ilettim ve yetkilinin hala yurt dışında olduğu söylendi. Dün yeniden yazdım ve kendisi büyük harflerle beni azarlayan bir üslupla yazdı. Büyük harfin yazı dilinde hakaret etmek olduğunu ve sadece hakkım olanı istediğimi kendilerine ait olan bir şey istemediğimi belirttim. Sadece bana söz verildiği gibi sertifikaların e-devlet üzerinde işlenmesini istiyorum. Satın aldığım ürün için neden yeniden para istiyorlar anlamıyorum. Haklarımı aramaya devam edeceğim. Sizinde bir tavsiyeniz var mı?