Erman
04 Kasım 2024 20:14

Apple garanti kapsamındaki ürünümü ücretsiz değiştirmiyor

Nisan ayında orijinal Airpods Pro 2. Nesil satın aldım. Ürünün en başından beri sesle ve şarjla ilgili ufak sıkıntıları vardı. Normal olabileceğini düşünerek hemen değişim yoluna gitmedim. Zamanla bağlantı sorunları da çıkarmaya başladı. En sonunda kulaklıkları tamamen görmemeye başlayınca iade için Mavibahçe Troy Apple Bayisine gittim.

Ürünü aldılar ve ertesi gün mail yoluyla, üründe "Apple garanti koşullarına uygun olmayan kullanıcı kaynaklı oksitlenme hasarı" olduğunu ve ücretsiz kutu değişimi yapamayacaklarını ilettiler. Ardından bayiye gittim ve oksitlenme hasarının "kulak terlemesinden" kaynaklandığını söylediler. Bunun kullanıcı kaynaklı hasar kapsamına girmesinin mantıklı olmadığını, terlemenin oldukça doğal bir durum olduğunu söyledim. Kendileri de kabul ettiler ancak yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Ben de önüme çıkardıkları ciddi faturayı ödemedim ve ürünümü alıp çıktım.

1- Ürün artık kulaklığı görmemeye başlamıştı. Bu oksitlenme hasarından kaynaklanabilir ancak ürün servise götürdüğüm güne kadar herhangi bir darbeye veya farklı bir kullanıcı hatasına maruz kalmamasına rağmen, oksitlenme dışında zaten birçok farklı sorun çıkarmıştı. Ürünü değiştirmemek için sorunlardan sadece birini baz alıp "burada hatalısınız" diye suçu müşteriye atıyorlar.
2- Ürünün diğer sorunlarını da geçelim, sadece terleme kaynaklı oksitlenme hasarı olduğunu düşünelim. İnsanların en az yarısı zaten spor yaparken müzik dinliyor. Müzik dinlerken kulağın terlemesi hayatın akışına dahil, olağan bir durum. Bunun "kullanıcı kaynaklı hasar" şeklinde gösterip ücretsiz değiştirmemeleri tam bir skandal

Eda sonuçtan hiç memnun değil

14 Mayıs 2024 22:29
Apple Troy Mavibahçe İzmir Çalışanlarının Umursamazlığı, Para Sevdası
Buse sonuçtan hiç memnun değil

Buse
28 Ağustos 2023 02:26
Batuhan sonuçtan hiç memnun değil

Batuhan
10 Ekim 2024 07:15
Mertcan sonuçtan hiç memnun değil

Apple Bayi Akasya AVM Mağduriyeti. Airpods Pro 2 Şeffaf Mod Hışırtı.

Mertcan
24 Eylül 2024 21:08
Apple Bayi Akasya AVM Mağduriyeti. Airpods Pro 2 Şeffaf Mod Hışırtı.
Apple Kategorileri