146 Günlük Belirsizlik: Vize Başvurumda Geri Dönüş Yok

Yalçin
30 Ekim 2024 14:54

04/06/2024 tarihinde Ailem ile birlikte, “aidata -Trabzon ofisinden” turistik amaçlı Schengen vize başvurusu yaptım.
Seyahat tarihim 09/Kasım/2024 dür. Süreçlerin uzaması olası olumsuzluklarda planlarımı revize edebilmek için seyahat planımdan yaklaşık 5( beş) ay öncesinden başvuru yaptım. Başvurumdan itibaren, yaklaşık146 gün gibi bir süre geçmiştir.
Defalarca gerek aidata çağrı merkezinden, gerekse mail üzerinden konsolosluğa süreç ile bilgi talep etmeme rağmen geri dönüş yapılmadı. Benden daha sonra randevusu olan çevremdeki kişilere geri dönüş yapılmış durumda.
Bugün itibari ile 146 gün gibi bir süre geçmesine rağmen, herhangi bir geri bildirim Başvurumdan itibaren, yaklaşık 146 gün gibi bir süre geçmiştir. Seyahat planıma neredeyse 10 gün kalmıştır ve halen bir geri dönüş olmadığı gibi, pasaportlarımın akıbeti ile ilgili de bir bilgi yoktur. Gelinen nokta, son derece hukuksuz ve temel insan hakları ilkelerine alenen aykırıdır. Cevap vermediğini gibi, pasaportlarımı da yaklaşık 146 gündür elinizde ve hiçbir bilgi alamamaktayız. Gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim.
Yalçın E*****

Buse

Ezgi hanım merhaba, biz 16 ağustosta yapmıştık başvuruyu. Atama beklemedik. Konsoloslukta işlem sürecine başlanmış olarak gözüküyor. Bu cumartesi seyahat planım var ama ortada sonuç yok hala...

146-gunluk-belirsizlik-vize-basvurumda-geri-donus-yok-1.jpg
Buse

Aynı şekilde 16 ağustosta evrakları teslim ettim seyahatim 16 kasımda ama hala sonuç yok seyahatimize de 15 gün kaldı hiçbir şey yok ortada daha

Ezgi
Ezgi

Buse Hanım merhaba, randevu ataması için iData ya ne zaman kayıt oluşturmuştunuz ve ilk randevu ataması ne zaman yapıldı. Ben de 12 Ekim de siteden kayıt oluşturdum hala atama bekliyor yazıyor :(

Sezer
Sezer

Merhaba, aynı durumdayım 120 günü geçti şu an. Kasım da seyahatım. Ek olarak sorgulama ekranının da sizde ne yazıyor acaba?

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
22 Takipçi

Öykü sonuçtan hiç memnun değil

iData Almanya Vizesi Başvuru Sonucunun Gecikmesi

Öykü
19 Kasım 2023 23:56
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

İData Ve İtalya Konsolosluğundan 56 Gündür Cevap Alınamıyor Mağduruz.

19 Eylül 2024 17:59
Buğra sonuçtan hiç memnun değil

İdata 60 Gündür Vize Başvurumu Sonuçlandırmıyor

Buğra