Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şoförlerin Çirkin Konuşmaları Ve Durakta Yolcu Varken Durmamaları

27 Mayıs 2024 23:16

Hiçbir çözüme kavuşmayacağından emin olarak, hatta asla ilgilenilmeyeceğini bilerek, belki vatandaşlarınızın sorununa, otobüs şoförlerinin davranışlarına, yolculara olan tutumlarına dikkat edersiniz. Görevleri durakta yolcu varsa durmak olduğu halde, Kavakcılık, Kandıra Sapağı gibi onlarca insanın beklediği yerde durmadan transit geçip, 50 yaşında bir kadınla saygısızca konuşulmasına müsaade etmezsiniz. Durmaları için yolun ortasına gelip el sallayıp tehlikeli duruma sokuyoruz kendimizi. Buna rağmen durmuyorlar. Belediye olarak yolculara hizmet veren kişilerin saygısız, laubali, ağzı bozuk ve toplum ahlakına aykırı konuşmalarda bulunan kişiler seçilmesi ve işlerini doğru düzgün yapmayıp seferlerini aksatan bu kişilere yaptırım uygulamayıp olayların asla ciddiye alınmaması, ileride yaşanacak ciddi sorunların işareti. Sık kullandığımız ve sürekli şahit olduğumuz için 26 numaralı otobüslerin ve şoförlerinin denetlenmesini rica ediyorum. Zira 50 yaşındaki annem, sürekli geçmeyen, durmayan otobüslerle gece geç saatlerde eve dönmek zorunda kalıyor. Ve şoförlerin (kimsenin kendi annesinin, kızının karşılaşmak istemeyeceği) saygısız tavırlarına, zorbalıklarına maruz kalıyor. 153’ü aramak asla bir çözüm değil. Birileri ciddiye alır diye buradan yazıyorum. 21.00'de 26 numaralı otobüs, zor bela Kavakçılık durağında durup (annemin el kol hareketleriyle yolun ortasında durması için çırpınarak) ve zaten yolcu varken yanaşıp durması gerekirken "30 gündür buradan yolcu almadım" bahanesiyle zor bela uzak bir mesafede duruyor. O şoför annemle saygısızca konuşuyor. Mümkünse incelemesini, kayıtlara bakılmasını ve gerekli şeyin yapılmasını rica ediyorum.

28 Mayıs 2024 10:34 (Şikayetten 11 saat sonra)

Merhaba, Bahse konu şikâyetiniz ile ilgili tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetlerin şekillenmesinde siz değerli vatandaşlarımızın memnuniyeti esas tutulmaktadır. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

22 Mart 2025 16:01

07 Ekim 2023 13:01