Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesi Yatış Alanında Görev Alan Hemşireler İlgisiz

09 Haziran 2023 09:20

7 Haziran çarşamba günü Tavşanlı doçent doktor mustafa kalemli devlet hastanesinde ameliyat oldum ameliyattan sonra yatışım yapıldı. 10:30 da odama geçtim saat 5 e kadar olan hemşire çok iyiydi ve ilgilendi. Saat 5 den sonra gelen iki hemşire ağrım olduğunu söylememe rağmen ilgilenmediler. Dikişin üzerindeki gazlı bez çıkmıştı pansuman için refakatçim defalarca kez söylemesine rağmen gelmediler. 45 dakika sonra yeniden gidip çağırdık. Bu arada hiçbiri hemşire alanında değil kendi odalarında oldukları için kapılarında bekledik. Çağrı butonuna bastık gelmediler. Aynı şekilde yan odadaki bey ve eşi de ulaşamadılar.

1 saat sonra geldiklerinde:'' biz dikiş patladı, sanmıştık bunun için mi çağırdınız, sabah zaten doktor bey bu bezleri kaldıracak. '' dediler. Anlamadığım şey bir insan dikiş patladı diye anladığı hastaya hemen gelmesi gerekmez mi? Bu ne etik ne de iş ahlakına uymuyor.

Refakatçim elinde gazlı bezle, hemşire odasının kapısında beklemek zorunda mıydı? Sonra kamera olup olmadığını teyit etmek istedim. Çünkü hiç hemşire danışma alanında durmadılar. Sürekli odalarından kahkaha seslerini dinliyorduk. O zaman da aşağıda yükleyeceğim görüntüyle karşılaştık. Evet kamera vardı ve koyulduğu mevzi tam hemşire alanı odası ve hasta kısmını gösteriyordu.

Ama kameranın yönünü tam tersine çöp kutularının olduğu kısma çevirmişler. Sırf o alanda olmadıkları görülmesine diye. Ağrıdan acıdan ağlarken böyle meslek ahlakından uzak, insanların özellikle yatış yapılan ehemmiyet gösterilmesi gereken bir alanda işleri olmamalı.

Bilgin sonuçtan hiç memnun değil

02 Ocak 14:55
Sibel sonuçtan hiç memnun değil

30 Haziran 2023 03:26