04 Kasım 2024 13:33

2023 yılı Ekim ayında Amazon üzerinden satın aldığım damacana pompası Eylül ayı içinde arızalandı. Herkeste bulunan kronik arıza, cihaz şarjlı olmasına rağmen açma kapama tuşuna basınca çalışır gibi yapıp çalışmıyor. Firma ile d*****@rubibrands.com mail adresi aracılığı ile iletişime geçtiğimde benden cihaz arızasını gösterir video ve ürün faturasını istediler. İstedikleri belgeleri yine aynı mail üzerinden kendilerine gönderdiğimde değişim için ürün göndereceklerini ancak stoklarında ürün bulunmadığını, yeni ürünlerin Kasım ayı içinde stoklarına gireceğini, o tarihten sonra ürünlerin gönderileceği bilgisi mail yoluyla tarafıma iletilmesine rağmen bugün kendileri ile yaptığım telefon görüşmesinde ürünlerin stoklarına girmediğini, yeni tarih olarak Ocak 2025 tarihini beklemem gerektiğini söylediler. Bunun üzerine ücret iadesi talebinde bulundum ancak ücret iadesini ürünü satan yerden yapmam gerektiği bilgisini verip görüşmeyi bitirdiler. 5 dakika sonra Amazon müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmede iade yapılabilmesi için firma tarafından ürünün arızalı olduğunu belirtir iade onay belgesi alınması gerektiğini ancak ondan sonra iade yapılabileceğini söylediler. Bu görüşmenin ardından firma ile telefon üzerinden tekrar iletişime geçerek ilgili belgeyi talep ettiğimde kendilerinin teknik servisi bulunmadığını, böyle bir belge vermediklerini zaten ürünün yasal garanti kapsamında olmadığını söylediklerinde, "Nasıl yasal garanti kapsamında olmaz? Türkiye'de satılan bütün ürünlerin 2 yıllık yasal garanti süresi bulunması gerektiğini" söyledim. Karşılık olarak "Biz böyle bir garanti vermiyoruz, iyi niyet çerçevesinde değişim yapabiliriz" dediler. Böyle bir şey olmaz, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak zorunda kalacağım diye ısrar ettiğimde "Siz bilirsiniz" tadında cevap vermeleri üzerine görüşmeyi sonlandırdım. Ek'te cihazla birlikte verdikleri garanti süresini gösterir belgeyi de koyuyorum, lazım olan buradan bakarak hakkını arasın. Bu konuyu burada paylaşarak aynı problemi yaşayanları bilgilendirmek istedim ayrıca CİMER üzerinden yasal garanti süresini nasıl yok saydıklarını soracağım.

04 Kasım 2024 13:39 (Şikayetten 6 dakika sonra)
04 Kasım 2024 13:59

Benim anlattığım metni kopyala yapıştır yapmakla problem çözülmez. Cevap diye yazdıklarınızı zaten şikayet metninin içine ben yazdım. Siz Eylül ayında açılan arıza kaydına niye önce Kasım ayında yeni cihaz göndereceğiz deyip Kasım ayı gelince tarihi Ocak 2025'e ötelemeye çalıştığınızı açıklayın. Ya da "ürün yasal garanti kapsamında değil biz iyi niyet çerçevesinde değişim için yardımcı oluyoruz" cümlenizin yasal dayanağı nedir ona cevap verin. Ek'te gönderdiğim ürün kutusu ile birlikte verilen belgede yazan cümlenin ne anlama geldiğini açıklayın. Bana açıklamazsanız bile Ticaret Bakanlığına eninde sonunda açıklama yapmak zorunda kalacaksınız.

Kadir
23 Eylül 2024 09:44

Garanti Kapsamındaki Su Pompası Arızası Ve Müşteri Hizmetlerine Ulaşılamıyor

Güven
10 Eylül 2025 14:58

Sibel
15 Ağustos 2024 14:10
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
07 Nisan 2025 11:18
Narpump Damacana Pompası: 6 Aylık Bekleyiş Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu
İlknur sonuçtan hiç memnun değil

İlknur
22 Temmuz 2024 16:33