Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Sahibinden Güvenlik Açığı Ve Ödeme Sorunu Yaşadım

05 Eylül 2024 22:26

Merhabalar, bugün internetten gördüğüm bir soba için birileri ile iletişime geçtim. İletişime geçtiğim kişi bana sahibinden.com sitesindeki ilanı paylaştı. Paylaşılan link direkt olarak telefonumdaki yüklü Sahibinden.com aplikasyonundan açıldı. (İlan numarası 1193952293 sahibinden.com tarafından varlığı onaylandı, tabi şu anda ilan pasif durumda) Ben de açılan aplikasyon üzerinden ilanı ve eşdeğerlerini inceledim. Yine uygulama üzerinden 'Param Güvende' ile satın al sekmesini tıkladım ve takip eden yönergeler ile ödeme yaptım. Sonrasında ödeme askıda kaldı diye aranınca kandırıldığımı anladım. Birçok insanın güvenerek alışveriş yaptığı bu sitede böyle bir güvenlik açığı olabilir mi? Bu durumlara ilişkin sorumluluğu var mı? Aplikasyonun içerisine buton koyabilen insanlar bütün kişisel bilgilerimizi de ele geçirmiş olabilir mi? Böyle bir güvenlik açığına karşı firmanın yükümlülüğü nedir?

05 Eylül 2024 22:48 (Şikayetten 22 dakika sonra)

Yusuf
Yusuf
06 Eylül 2024 19:35

Müşteri hizmetlerine ulaştık ama ne yazık ki yapıcı bir tutumları yoktu. Sistemlerindeki açığı bulup düzeltmek yerine sistemlerinin normal çalışma düzenini anlatıyorlar. Uygulamaya eklenen bir buton sayesinde insanlar sahibinden işlem yapar gibi güveniyor. Aplikasyonlarina eklenen linklerin kontrolü yapılmıyor mu? Ya da firma içerisinden birileri mi bu işi yapıyor? Bu işi yapan insanlar belkide üyelerin kişisel bilgilerine de ulaşabiliyor.

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

06 Temmuz 2024 18:38

Yağmur
25 Aralık 2023 00:09

26 Ocak 2025 08:58
Soner sonuçtan hiç memnun değil

03 Aralık 2024 19:32
Aynur sonuçtan hiç memnun değil

Sahibindencom Param Güvende İle Güvenlik Zafiyeti Ve 7250 TL Kayıp Yaşadım

16 Haziran 2025 15:05
sahibindencom-param-guvende-ile-guvenlik-zafiyeti-ve-7250-tl-kayip-yasadim-1.jpg

Sahibinden Kategorileri