Şüpheli Telefon Görüşmesi Ve Kişisel Bilgi Güvenliği Endişesi

Şüpheli Telefon Görüşmesi Ve Kişisel Bilgi Güvenliği Endişesi
18 Ekim 2024 17:17

18 Ekim 2024 Cuma günü 0224 473 70 25 numaralı numaradan Sosyal Yardım Başvurunuz kabul edildi diye arandım. Bu arada İzmir'de oturuyorum ve gerçekten de başvuruda bulunmuştum. Bursa'dan aranınca şüphelendim. 12 ay boyunca 2500 TL Nakit 2000 TL erzak yardımı yapılacak denildi. Bana t. C. Kimlik numaramdan ev adresime, kardeşlerimin adı, soyadı, doğum tarihine kadar söylediler. Ben de verdiği bilgilerin hepsini onayladım. Bu arada telefonumun NFC özelliği var mı diye sordu. Başvuru yaparken var diye işaretlemişim güya. Burada şüphelendim. Sonra 10 dakikalık bir kayıt yapacağız dedi. Ben de onlara güvenemediğimi söyledim, biraz gerildi ve bana dolandırıcı muamelesi yapıyorsunuz diyerek üste çıkmaya çalıştı. Ben de 'Siz de hak verirsiniz, öyle bir zamandayız, normal olduğunu' söyledim. O zaman işleme devam etmeyelim dedi. Saat 17:00'ye kadar bize dönüş yapın dediler. Adıma açılacak herhangi bir dava ile alacak ve verecek işlerinden ıslak imzam olmadan yapılan hiçbir işlemden ben mesul değilim. Kesinlikle hiçbir hak talep edilemez. Bu kişilerden şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum.

Hulya
Hulya

Bende Asya yardım vakfı tarafından arandım başvurumun kabul edildiğini söylediler işlemleri yaptım ama şüphe içindeyim Adıma açılacak her türlü işlemden hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum

12 Kasım 2024 12:16

21 Kasım 2024 00:29