Vodafone Mobil İmza iptal etme

28 Kasım 2024 13:42
Mine sonuçtan çok memnun

Mine
09 Kasım 2024 12:34
Gürol sonuçtan hiç memnun değil

Gürol
08 Kasım 2024 09:45

Asil
17 Ekim 2024 23:34
Ali sonuçtan çok memnun
Ali
28 Eylül 2024 20:58

"İşlemi bitirdim Vodafone yi bıraktım."

Ali Şikayetini Yayından Kaldırdı
Aslı sonuçtan çok memnun

Aslı
11 Eylül 2024 11:05
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Serkan
07 Eylül 2024 14:02
Yurda sonuçtan çok memnun

Yurda
01 Ağustos 2024 16:47
Enes sonuçtan çok memnun

Enes
27 Temmuz 2024 14:09

"Markaya değil de şikayet var a teşekkür ediyorum"

Yeter sonuçtan çok memnun

Yeter
26 Temmuz 2024 15:47

"Çok hızlı dönüş oldu teşekkür ediyorum"

Ceyhun sonuçtan hiç memnun değil

Vodafone Bayramoğlu İletişim İzmir Optimum Gaziemir

Vodafone Mobil İmza Kapatma
Rıza sonuçtan çok memnun

Rıza
02 Şubat 2024 23:18

"Sorunumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim."

Vodafone Mobil İmza İptalinin Yapılamaması
Vodafone Mobil İmza İptalinin Yapılamaması
Yağız sonuçtan çok memnun

Yağız
30 Ocak 2024 13:27

"Sorunumu kısa zamanda Vodafone müşteri hizmetleri tarafından çözüme ulaştırıldı 👍👍. Teşekkürler..."

Ali sonuçtan çok memnun

Ali
22 Ocak 2024 08:36

"Beni arayan müşteri temsilcisine hızlı ve çözüm odaklı çağrısından dolayı teşekkürlerimi sunarım"

Vodafone Mobil İmza Servis İptal Sorunu

Vodafone Kategorileri

Marka Profili

Vodafone 10+ yıldır Şikayetvar pro üye markasıdır.
Pro üye marka, tüm şikayetlere geri dönüş yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için platformda yerini alır. Şikayetvar hizmetlerini etkin bir şekilde kullanarak müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışır.
Son 1 yılda şikayetleri cevaplama oranı %100
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

E-imzamı nasıl iptal edebilirim?

E-imzanızı iptal etmek için Vodafone Müşteri Hizmetleri’ne başvurmanız ve kimliğinizi doğrulamanız yeterlidir. Doğrulama sonrası sertifikanız sistemden düşer ve iptal listesine (CRL) eklenir; böylece bundan sonra imza kullanılamaz. 1. Vodafone Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçin Telefonla (örn. 444 0 444) ya da online destek kanallarından mobil imza hizmeti iptal talebinizi iletin. 2. Kimlik doğrulama ve güvenlik soruları Operatör temsilcisi, güvenlik soruları (anne kızlık soyadı, doğum tarihi vb.) ve kimlik bilgilerinizi isteyerek sizi kesin olarak tanımlar. Bu adım, iptal talebinin yalnızca gerçek sahibi tarafından yapılmasını sağlar. 3. İptal talebinin sistemlere işlenmesi Kimlik onayı tamamlandıktan sonra Vodafone, ilgili Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısına (ESHS) sertifikanın iptal edildiğini bildirir. Sertifika, Sertifika İptal Listesi’ne (CRL) eklenir ve artık hiçbir belgeyi imzalayamaz. Bilgi Notu: İptal işlemi sadece sertifika sahibi tarafından yapılabilir; üçüncü şahısların vekâletname olmadan iptal talep etmesi mümkün değildir. Kısaca: - Vodafone Müşteri Hizmetleri’ni arayın. - Kimliğinizi ve güvenlik sorularını yanıtlayarak doğrulama yapın. - Operatör, sertifikanızı CRL’ye ekleyerek iptal eder. - İptal sonrası e-imzanız kullanılamaz hâle gelir.

Mobil imza nasıl kaldırılır?

Vodafone mobil imza hizmetini tamamen iptal etmek istiyorsanız, işlem doğrudan Vodafone Müşteri Hizmetleri üzerinden yürütülür. Telefonunuza bir uygulama indirmeniz ya da SIM kartı silmeniz yeterli değildir; aboneliğin bağlı olduğu Nitelikli Elektronik Sertifika sistemden geçersiz kılınır. İptal tamamlandığında, aynı SIM kartla artık mobil imza kullanılamaz. Çağrı Merkezine Bağlan Vodafone hattınızdan 542 ya da 0542 542 00 00 numaralı Çağrı Merkezini arayın. Kimlik Doğrulama ve İptal Talebinin İletilmesi Müşteri temsilcisine mobil imza aboneliğinizi iptal etmek istediğinizi söyleyin. KVKK kapsamında kimliğinizi ve güvenlik sorularını yanıtlayarak sesli kimlik doğrulama adımlarını tamamlayın. Sertifika Revokasyonu Temsilci, talebinizi TÜRKTRUST sunucularına iletir ve Nitelikli Elektronik Sertifikanızı CRL (Certificate Revocation List) listesine ekler. Bu noktadan itibaren SIM kart üzerinden yapılan her imza işlemi geçersiz olur. Alternatif / Otomatik Kaldırma Senaryoları SIM kart kaybı, çalıntı, başka bir operatöre taşıma veya hat devri gibi durumlarda mobil imza servisi otomatik olarak iptal edilir; yeni bir SIM kartla hizmeti yeniden başlatmak için sıfırdan başvuru gerekir. Bilgi Notu: Mobil imza iptali, sadece sesli onayla tamamlanır; telefonunuzdaki uygulama ya da SIM kartı silmek sertifikanın revokasyonunu gerçekleştirmez. Kısaca: - Vodafone Çağrı Merkezi (542 / 0542 542 00 00) aranır. - Kimlik doğrulama adımları tamamlanır. - Mobil imza iptali talebi sisteme girilir. - TÜRKTRUST üzerinden sertifika revokasyonu yapılır. - İptal sonrası aynı SIM kartla mobil imza kullanılamaz.

Vodafone mobil imza nasıl iptal edilir?

Vodafone mobil imza hizmetini sonlandırmak istediğinizde, doğrudan operatörün müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeniz ve kimliğinizi doğrulatarak talebinizi iletmeniz gerekir. Mobil imza, hem talep üzerine hem de güvenlik nedeniyle oluşabilecek bazı durumlarda otomatik olarak iptal edilebilir. 1. Müşteri Hizmetleri Üzerinden İptal Talebi Abonenin, Vodafone Çağrı Merkezi’ni (190 0 542 44 55 vb.) arayarak mobil imza aboneliğini iptal etmek istediğini bildirmesi gerekir. Vodafone’un resmi prosedürlerinde, SMS göndererek ya da uygulama üzerinden tek tıkla iptal seçeneği bulunmamaktadır. 2. Kimlik ve Güvenlik Doğrulaması Çağrı sırasında temsilci, abonenin kimliğini sesli imza, güvenlik soruları veya anne‑kızlık soyadı gibi bilgilerle teyit eder. Doğrulama tamamlandığında, temsilci iptal talebini sistemde işleme alır. 3. Sertifikanın Sistemden Kaldırılması Kimlik doğrulaması sonrası, Vodafone arka planda Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı (TÜRKTRUST) ile iletişime geçerek nitelikli elektronik sertifikanın geçerliliğini sonlandırır. Sertifikanın iptali, mobil imza hizmetinin tüm fonksiyonlarını durdurur ve kullanıcı artık bu imzayı kullanamaz. 4. Otomatik İptal Durumları Mobil imza, aşağıdaki güvenlik durumlarında otomatik olarak iptal edilir: * SIM kartın çalınması, kaybolması veya operatör tarafından bloke edilmesi. * SIM kartın arızalanması, fiziksel değişim (ör. Micro‑SIM’den Nano‑SIM’e geçiş) gibi nedenlerle yeni kart alınması. * Abonenin numarasını başka bir GSM operatörüne taşıması. Bu durumlarda eski mobil imza hizmeti otomatik olarak sonlandırılır; devam etmek için yeni 128 KB uyumlu SIM kart ve yeniden başvuru gerekir. Bilgi Notu: Vodafone mobil imza hizmeti, SMS‑tabanlı “iptal” komutu ya da mobil uygulama üzerinden tek tıkla kapatma seçeneği sunmaz; iptal yalnızca çağrı merkezi üzerinden ve kimlik teyidi sonrası gerçekleştirilebilir. Kısaca: - Vodafone Çağrı Merkezi’ni arayın. - Kimliğinizi sesli imza/güvenlik soruları ile doğrulayın. - Temsilci, mobil imza sertifikanızın iptalini sistemde başlatır. - SIM kart kaybı, bloke veya hat taşıma gibi durumlarda hizmet otomatik olarak sonlandırılır.