Yenidoğan Yoğun Bakım Ücretinde Haksız Talep

Yenidoğan Yoğun Bakım Ücretinde Haksız Talep
29 Kasım 2024 22:33

Fulya Acıbadem Hastanesi'nde 16.11.2024 tarihinde bebeğimiz 34 haftalık olarak dünyaya geldi. Doğumdan hemen sonra yoğun bakıma alındı ve 6 gün yoğun bakımda kaldı. Bu süre zarfında solunum desteğine çok kısa süre ihtiyaç duyuldu, ardından normal besleme ve emzirme sürecini yoğun bakımda tamamlayıp taburcu olduk. Devletin açıkladığı yasaya göre Yenidoğan yoğun bakımlarının 28 gün boyunca devlet ve özel hastane fark etmeksizin ücretsiz olması gerekiyor. Fakat bizden 5.000 TL günlük ücret talep ettiler. Her defasında ücretsiz olması gerektiğini ve şikayet edeceğimizi belirtmemize rağmen, maalesef bizde ücretsiz değil dönüşü aldık. SGK ile yaptığımız görüşmede yoğun bakım vb. Tüm masrafları SGK'nın zaten hastaneye ödediğini iletti. Bu zor zamanlarda ödemeyi taburcu aşamasında mecburen kabul edip hastaneden ayrıldık fakat acil bu durumun düzeltilmesini ve ödemenin iadesini talep ediyorum. Çocuğumuzun yoğun bakım ödemesini SGK'nın sunduğu hizmet karşılığında ücretsiz karşılamak durumundasınız. Burası haricinde CİMER'e de şikayette bulunduk.

30 Kasım 2024 09:08 (Şikayetten 10 saat sonra)

Yorumlar (6)

Ayça
Ayça

Süreç ne oldu peki aynı durumdayım

Çağdaş

SGK'dan paramızı aldık, fazla alınan tutarı da hastane geri iade etti. Sonrasında SGK'dan aradılar hastanenin fazla alınan tutarı iade edip etmediğini sordular, iade ettiklerini belirttik.

İlker
İlker
Şikayeti Çözüldü

Merhaba dönüş oldu mu acaba

Çağdaş

Hastaneden olumsuz dönüş geldi. CİMER'e yapmış olduğum şikayette dönüş geldi. Benden bazı evraklar istediler fakat evrakları hazırlayıp mail üzerinden gönderemedim, çünkü çözünürlüğü yüksek olduğu için mail gitmedi. Verdikleri adrese evrakları göndereceğim.

Ecem
Ecem

Merhabalar şikayetinizin sonucunu öğrenebilir miyim

Çağdaş

Sena sonuçtan hiç memnun değil

SGK Kapsamındaki Yenidoğan Sağlık Hizmetlerinde Haksız Ücret Tahsili Şikayeti

27 Temmuz 2025 22:26
Yeter sonuçtan hiç memnun değil

24 Nisan 2025 20:26

Acıbadem Hastanesi Kategorileri