Adalet Bakanlığı Kırklareli E Tıp Kapalı Cezaevi Görüntülü Görüşme Hakkı

13 Mayıs 2024 03:44

Eşim, Kırklareli e tipi kapalı cezaevi'nde bulunuyor. Maalesef, düzgün bir şekilde iletişim kuramıyoruz. Diğer cezaevlerinde haftanın farklı günlerinde görüntülü görüşme hakkı bulunurken, bu cezaevinde sadece pazar günleri telefonla görüşme imkanı var ve bu da yalnızca on dakika sürüyor. Haftada bir gün, on dakikalık bir görüşme için beklemek zorundayım. Üstelik eşim epilepsi hastası ve nöbet geçirebiliyor; bu durumda onun sağlık durumu hakkında bilgi alamamak beni çok endişelendiriyor.
Kısa süren telefon görüşmelerinde 'merhaba, nasılsın? ' demeye kalmadan telefon kapanıyor. Diğer cezaevlerinde böyle bir uygulama yok ve hemen hemen her yerde görüntülü görüşme imkanı var. Lütfen bu duruma bir çözüm bulun.

Erdal
Erdal

Allah yardımcınız olsun. Maalesef cezaevi yönetimleri baştan aşağı yenilenmeyi gerektiren ve kültür artı empatiden yoksun kişiler ile dolu. Konuşmayı dahi bilmeyen, kendini ancak o ortamda üstün görebilen zihniyetler ile dolu. Hal böyle olunca mahkumlar ve yakınları var olan ceza sürecinin beraberinde ekstra sıkıntılara hatta bazen telafisi mümkün olmayan durumlara maruz kalıyor. Gardiyanlara profesyonel eğitim ve ciddi denetim getirilmeli! Uyumsuz olanlar ise derhal soruşturma geçirilmeli. Bir çoğu maalesef maaşlarını dahi hak etmiyor.

Seher
Seher

Songül hanım size bir şey sorucam benim abimde aynı yerde yatıyor inş eşiniz çıkmıştır. Bizim de cumartesi telefon görüşmesi annem yetişememiş böyle durumlarda tekrar aradıyorlarmı bilginiz var mı cezaevi adam akıllı bilgi vermiyor 10 gündür hiçbir şekilde biz haber alamıyoruz açıktaydı kapalıya aldılar niye aldılar ne oldu hiçbir şeyden haberimiz yok bu cezaevi nasıl bir yer böyle diğerlerinde günde 4 kere görüştüğümüz olmuştu burası nasıl bir yer siz çok iyi anlıyorum

Songül
Songül

Yeni gördüm mesajınızı esim 4 aydır Kırklareli kapalıda yatıyor başka cezaevlerinde her gün görüntülü arama vardı burada pazardan pazara 10 dakika sadece 1 hakkı var bir kere telefon nu duydun duydun bir daha arayamıyorum böylede bir yer burası iste evet telefondan hiç bilgi de vermiyorlar insan yerine koyup ta mesela esim Tekirdağ'a yatıyordu orada telefondan bilgi falanda veriyorlardı

11 Ocak 2024 12:51

Adalet Bakanlığı Konya Ereğli 2 Numaralı Cezaevi E Görüş Yok