Amazon'da İade Sürecinde Yaşanan Zorluklar

Amazon'da İade Sürecinde Yaşanan Zorluklar
Engin
21 Kasım 2024 12:02

Amazon.com.tr'den satın almış olduğum bilgisayar anakartının servis iade/değişim onayı gelmesine rağmen, servis tarafından tarafıma sunulan raporu Amazon.com.tr'ye sunmama rağmen, Amazon.tr müşteri hizmetleri ile görüşme sağladım ve kendilerine ücret iadesi talebinde bulundum. Ancak bu meblağı 2023 yılı içerisinde iptal ettirmiş olduğum kredi kartım olan Akbank kredi kartına yatıramadıkları için param Amazon.com.tr'de takılı kalmış ve ödemenin tahsilini gerçekleştirememekteyim. Tarafıma bir mail atarak bu meblağı Amazon hediye kartı olarak sunacaklarını ifade etmişler, ancak ben kendilerine bu paranın iadesi için talep oluşturmuştum. Ne yazık ki Amazon.com.tr, resmen insanları zorla kendilerinden alışveriş yapmam için paramı mevcut olan yeni ödeme yöntemime veya IBAN'ıma yatırmayı kabul etmediler. Bu sebeple, kapatılmış olan 2023 yılı içerisindeki kredi kartım olan Akbank hesabı dışında hiçbir şekilde yatırmayacaklarını defaatle ifade ettiler. Bu mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Aksi halde hukuki süreç başlatacağım. Maksimum 10 iş günü geçmesi halinde ücret iadem gerçekleşmediği durumda yasal merciler yoluyla sözleşmeye uyulmaması ve anayasal hakların çiğnenmesi gereğince tarafınıza dava süreci başlatacağımı ifade ederim.

Berat

11 Temmuz 2024 11:02

11 Şubat 2025 12:59

Mahmut
24 Şubat 2024 20:05
Bensu sonuçtan hiç memnun değil

Bensu
09 Haziran 2025 14:21