Erdem sonuçtan hiç memnun değil

Uçuşumun Engellenmesi Ve Maddi Kayıp: Pasaport Süresi Sorunu

06 Aralık 2024 11:52

Dün gece Türk Hava Yolları 02:00 tarifeli seferli uçağı ile Venezuela'ya uçmak üzere İstanbul havalimanına geldim. Koltuk numarası almak üzere bankoya geldiğimde güvenlik kontrolünden geçmem gerektiği söylenerek gözen security bankosuna yönlendirdiler. Orada ki genç görevli, pasaportumu ekrana tanıttıktan sonra araştırmaları sonucu elde ettiği bulguları bildirmek üzere amirine telefon açtı, telefonda ki amirine pasaportum da hiç vize olmadığını söylediğini duyduğumda müdahale ettim ve pasaportumun yeşil pasaport olduğunu, Avrupa ülkelerine giriş çıkışlarımı basılı mühürlere bakarak görebileceğini söyledim. Bana amirinin geleceğini ve beklemem gerektiğini söyledi. Bir süre sonra genç bir görevli geldi, hiçbir problem olmadığını ama pasaportumun süresinin 6 aydan az kalması sebebi ile uçağa alınmayacağımı bildirdi. Bende seyahatimin 4 günlük olduğunu, biletimin gidiş dönüş olduğunu, ayrıca vize istemeyen bir ülkeye kısa süreli seyahat yapacağımı söylediğim halde uçağa alınmadım. Biletimi gidiş dönüş promosyon olarak 87 395 TL'ye almıştım. Maalesef 3900 TL iade ile iptal edildi. Orada beni bekleyen ve başka ülkelerden gelen görüşeceğim kişilere olan mahcubiyetimi anlatamam. Şimdi yeni pasaport çıkartıp tekrar gitmeyi deneyeceğim. Pasaportumun süresinin bitimine 2 aydan fazla süre olmasına rağmen uçuşumun engellenmesi sebebi ile uğradığım maddi kaybı kim karşılayacak?

09 Aralık 2024 17:16 (Şikayetten 3 gün sonra)

Merve sonuçtan hiç memnun değil

Wizzair Uçuşunda Güvenlik Engeli Ve Müşteri Mağduriyeti

31 Ekim 2024 03:38

21 Mart 2024 19:59
Erhan sonuçtan hiç memnun değil

26 Nisan 2024 08:08

Yurt Dışı İlk Uçuşumda Gözen Security Engeli Ve Bilgi Eksikliği