Oğuz sonuçtan memnun

Samsung Z Fold Serisi: Ekran Koruyucu Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Hayal Kırıklığı

16 Aralık 2024 10:50

1,5 yıldır Samsung z fold 5 cihaz kullanmaktayım. Aslında çok memnundum ve benim kullandığımı gören bir çok arkadaşıma da hem z fold 5 ve hem de z fold 6 aldırdım. Hatta bende z fold 7 çıktığında telefonumu yenilemeyi düşünüyordum. Ancak 1,5 yıl sonra büyük ekranın koruyucu filminde kabarmalar oldu ve ekrana basılamaz hale geldi. İnternetten yaptığım araştırmada yetkili serviste ücretsiz değiştirildiğini öğrendim. Servisi aradım elimizde var dediler. Kalktım gittim ve gittiğimde kalmadığını söylediler. Telefonu bırakmam gerektiğini, içinde ki bilgileri yedeklememi ve gerekirse cihazın sıfırlanacağını söylediler. Ya alt tarafı bir ekran koruyucu kaplanacak. Bana tüm veriler silinebilir yazılım güncellenirse dediler. Şimdi konu şu 1 haftadır ekran koruyucu peşinde koşuyorum. Servisi arıyorum ekran koruyucu yok diyorlar. Bana bir WhatsApp numarası verdiler. Her gün arayın. Sorun dediler. Verilen numaraya soruyorum mesajla, servise sorun diyor. Biraz söylenince sorduk efendim ellerinde yokmuş diyorlar. Ben koruyucu ekran filmi peşinde koşuyorum. Basit bir ekran koruyucu için telefonu bırakmak da ne derece doğru? Kullanıyorum ben bu telefonu, size bıraktığımda ve tüm verilerimin silinme ihtimali varsa bu hiç kullanıcı dostu bir durum değil. Her 1,5 yılda bir telefonumun ekran koruyucusunu mu değiştireceğim? Ki ben çok temiz kullandım. Şimdi z fold 7 almayı düşünüyordum ama sırf bu sorun yüzünden bir daha almayacağım.

20 Aralık 2024 20:02

Merhaba, z fold 5 kullanıcısıyım. İlk çıktığında ön sipariş ile almıştım. 7si çıktığında da almayı planlıyordum. Ancak geçenlerde büyük ekranında kabarmalar oldu. Meğer büyük ekranda koruyucu bir film kaplıymış. Yetkili servisine götürdüm ve bu filmi değiştirdiler. Ancak değişim öyle kolay olmuyor sanırım. Telefonu alıyorlar ve yapılmasını bekliyorsunuz. Ellerinde film varsa 1,2 gün içinde veriyorlar. Yoksa daha da fazla bekliyorsunuz. Bende 1 gün telefonumu kullanamadım ve doğal olarak Rehberimi ve diğer kullandığım programları haliyle kullanamadım. Hatta belki sıfırlanabilir de dediler. Hadi yapacak bir şey yok dedim ama şimdi bakıyorum koruyucu ekranın içinde saç kılı kalmış. Tam ekranın ortasında kabak gibi duruyor. Tam ekranı temizlemeden takmışlar filmi. Şimdi tekrar mı bırakacağım değiştirsinler diye? Yine 1,2 gün telefonsuz kalacağım. Üzerine yine sıfırlanma ve tüm bilgilerimi kaybetme ihtimali. Sıfırlanırsa Eski haline çevirmek 1 gün harcayacağım. İşim için almıştım bu telefonu ve işim aksıyor. Bu ekran sürekli değişecek mi? Yeni modellerde de aynı sıkıntı olacaksa tercih etmeyeceğim, bu telefonu kullanmak sorun haline gelmeye başladı çünkü. Z fold kullanırken bir tanede orta halli bir telefonu sürekli güncel ve hazır tutmak gerekiyor sanırım. Zaten tam anlamıyla telefonu koruyan bir kılıfı da yok. Orijinal kılıfları menteşesini korumuyor. 1 kere düştü ve çizildi menteşesi. Değiştirmek istedim ama değişim ücreti de çok pahalı. Maalesef çok soğudum telefondan. Samsung yetkililerinin bu tür geri dönüşümleri üreticiye iletmeleri için bu mesajı yazıyorum. İletilir mi bilmiyorum ama ben kullanıcı olarak görevimi yapayım.

17 Aralık 2024 09:33 (Şikayetten 22 saat sonra)

17 Aralık 2024 14:23

Aslında z fold 5 den memnunum ama yeni çıkanını almak yerine Samsung'un başka bir modelini alabilirim. Henüz açılır telefonlar için iyi bir kapak yok. Telefonun bazı bölümleri dışarıda kalıyor ve düştüğünde hasar görüyor, düzeltilemiyor. Ayrıca büyük ekranın koruyucu filmi 1,5 yıl sonra kabardı ve ücretsiz garantiden değişti. Ancak garanti bittiğinde ücretli bir değişim olacak. Ben temiz kullandığım için 1,5 yıl dayandı, daha kısa sürede bozulan koruyucu filmler var. Dolayısı ile henüz tam olarak ArGe'si tamamlanmamış olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle açılır telefonlar için daha erken bence.

Ümit
Ümit

Merhaba benimde z fold 5 telefonum var büyük ekranın ortasından 1 sene olmadan kabarmaya başladı. Samsung bu sorunu çözmeli. Aslında telefon çok güzel ama maalesef kabarma sorunu var. Bu telefonu alırsanız ilerde bu sorunları yaşarsınız. 10 yıl iPhone kullandıktan sonra Samsung katlanır telefona geçtim. Ama pişmanım. Arkadaşımız çok güzel açıklamış.

Eveö
Eveö

Z Flip 3 'üm vardı telefonumu nasıl seviyordum. Telefonun ekran koruyucusu dışarıdan temin edilen bir şey değil. Bükülebildiği için özel bir ekran koruyucu ve sürekli şişti durmadan garanti belgesi olmasa bitmiştik. Peki ne oldu hemen sattım kurtuldum. Güzel telefonlar z serisi ama inanılmaz bir hatası var ekranı... Ekranı halledememişler.

Hasan
Hasan

Ben de düşünüyordum da Şikayetvar'a bakmaya geldim. Çok soğudum arkadaş ya. Yazık Samsung'a güveniyordum da o kadar.

Oğuz

Z fold 7 için bu geri dönüşümleri inceleyip sorunları giderebilirler umarım.

04 Ekim 2023 09:21

26 Aralık 2024 22:22