Merve sonuçtan hiç memnun değil

Market Çalışanlarının Saygısız Tavırları Ve Müşteri İlişkileri

Market Çalışanlarının Saygısız Tavırları Ve Müşteri İlişkileri
08 Aralık 2024 11:32

Dün akşam saat 7 civarında Y***** Mahallesi'ndeki BİM'e girdik. Yanımda 50 yaşındaki halam da vardı. Yabancı uyruğa benzeyen bir sorumlu, mağazanın kapanmasına 5 dakika kalmış gibi mop yapıp, moptaki tozları üzerimize doğru attı. Biz sadece bakakaldık, arkamıza dönüp devam ettik, ama aynısını yine yaptı. Mop, halamın kıyafetine değdi. 50 yaşındaki bir kadına tamamen saygısızlık bu. Daha önce de sarı kıvırcık saçlı bir çalışanla sorun yaşamıştık. Sürekli sorular soruyordu, ben de 'Neden soruyorsunuz?' demiştim. Kızarak geri cevap vermişti. Ondan sonra her gittiğimde diğer kadın çalışanların da tavır takındığını gördüm. Kulaklarımla aralarında fısıldaşarak bana bir şeyler dediklerine şahit oldum. Tek bir kişiyle sorun yaşadım, ama bu diğerine, diğeri öbürüne yayılmış, herkes tavır takınmış. Ben bir müşteriyim, onlar ise çalışan kişiler. Evimin hemen altındaki markete gitmeye çekiniyorum artık. Her gittiğimde sinirden elim ayağım titriyor. Bu saygısızlık devam ettiği sürece çok müşteri kaybedersiniz. Diğer müşterilerin arkasından da atıp tuttuklarını gördüm. Çalışan kadın bir kasiyer müşteriye laf veriyor. Sarı saçlı kıvırcık kasiyer de geldi, 'Az bana çağırsaydın ya...' dedi. Kime duyuruyorlar bunları? Ne saygısızca bir dil bu! Bizler de çalışanız ama kimseye böyle bir dil kullanılmaması gerekiyor. Halam zaten aşırı titiz temizlik konusunda. Ben 'Bırak boş ver' demesem markette kavga çıkacak. 2 saat var daha, kafamızdan aşağı toz mu yağdırması gerekiyor? Kasadaki kadına ise 'İyi akşamlar' diyorum, insanlık namına, ama ağzını diğer tarafa dönüyor. Diğer müşterilere dedi ama eşimin, benim, halamın yaptığı tek şey o markete gitmekti. Böyle terbiyesizlikle karşılaşacağımızı asla düşünemezdik, çok yazık oluyor. Bu mağazadan aldığımız ürünler teker teker inceleniyor. Ertesi gün tekrar gidince 'Ne için aldınız, ne iş yapıyorsunuz?' deniyor. Çok büyük saygısızlık, lütfen... Erkek çalışanlar yardımcı oluyorlar, sağ olsunlar. Kimseden bir saygısızlık, müşteriye hakaret görmedim. Sadece benim fikrim değil, kaç kişiyle özellikle girdim bu markete, öyle düşünüyorlar. Şahsi problem haline mi getirdim acaba dedim ama kesinlikle değil.

14 Aralık 2024 18:46

Şikayetle ilgili hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı

01 Şubat 2025 03:56

Bölge sorumlusu aradı tamam ben iş feshi vereceğim dedi ama hâlâ aynı şeyler, ismini de öğrendim artık (Eylül) markete girdiğimde duyurarak evet eylülü yılın kasiyeri seçiyoruz çabasından dolayı falan filan şeyler söyleniyor, y***  hanım da hâlâ aynı devam ediyor, eşime hoş geldiniz iyi akşamlar deniyor ürünler poşetleniyor bana ise iyi akşamlar kolay gelsin dediğimde cevap verilmeden diğer tarafa dönülüyor eşimle aramızda dalga konusu artık. Bu markete gitmemeye çalışıyorum eksikleri biriktirip çarşıya çıkınca hepsini başka bir yerden alıyorum ama insanlık hali anlık eksikler çıkıyor uzağa gidemiyorum o zaman mecbur kalıyorum, ikimiz de tayinciyiz farklı illerde görev yaptık ilk kez böyle bir şeye şahit olduk çok şaşkınım ben hâlâ

Abdullah
Abdullah

Merhaba bende BİM de çalışıyorum ve haklısınız biz elimizden geleni yapıyoruz çok yoğun olduğumuz durumlarda bile müşterinin kalbini kırmadan nasıl konuşurum diye düşünürüm ertesi gün yüzüne bakacağım insandır çünkü. Ayrıca alışverişe geliyor ciro katkısı sağlıyor ama maalesef her mağaza da bu özveri yok bende başka BİM'lere gitmiyorum çünkü dediğiniz şeyle karşılaşıyorum. Şikayet ederseniz bölge sorumluları onları işlerinden edebilir ama sizin insafınıza kalmış sağlıcakla kalın...

Gülşah sonuçtan hiç memnun değil

Gülşah
02 Temmuz 2024 22:07
BİM Mağaza Yönetimi Ve Müşteri İletişimi
Ali sonuçtan çok memnun

Ali
20 Mart 2024 20:38
"İlgilerinden dolayı teşekkür ederim"
Zeyzey sonuçtan çok memnun

Zeyzey
15 Nisan 2025 22:06
"Agresif ve saygısız personel ile ilgili özür telefonu aldım ve bu beni memnun etti gerekli özeni ve alakayı gösterdiğiniz için teşekkürler"

BİM Kategorileri