11 Kasım 2024 11:58

Vivense'ten almış olduğum Lumexx Elips Lambader ürünü hakkında sonu gelmez bir iade süreci içerisindeyiz ve hiçbir şekilde ürünü iade edebilmem anlamında yardımcı olmuyorlar. 23.09.2024 tarihinde ilk kez siparişini vermiş olduğum Lumexx Elips Lambader ürün 01.10.2024 tarihinde tarafımızca teslim alınmıştır. Ürün ayakta durmakta zorlandığı için iade işlemi yapmak istedik. (Görseller mevcuttur) İade süreci için zar zor bir teslim kodu aldık.

Vivense Müşteri Hizmetlerine ulaşmak bir yana, destek merkezinden destek almak bile neredeyse imkansız. Hele WhatsApp üzerinden irtibat kurmak tam bir fiyasko.

İlk gelen ürünü iade ettikten sonra, Vivense tarafından yeni ürün gönderimi için 03.10.2024 tarihinde kendileri tarafından oluşturulmuş, 18.10.2024 tarihinde siparişin tarafımıza gönderilmesi hususunda süreç başlamış ve 19.10.2024 tarihinde de ürün tarafımızca teslim alınmıştır. Ancak, 2. Gelen bu ürün de, ilk gelen ürün gibi ayakta durmakta zorlanmakta ve yamuk durmaktadır. Bu yüzden aynı gün sorunlu ürün için iade işlemlerini başlatmak için uğraşsakta 24.10.2024 tarihinde yine zar zor bir iade kodu alabildik.

Sürecin ilk sorunlu ayağı burada bitti. Şimdi gelelim ikinci sorunlu ayağına.
24.10.2024 tarihinde almış olduğumuz bu iade kodu ile Vivense'in anlaşmalı olduğu MNG Kargo'ya giderek ürünü iade etmek istedik. MNG Kargo'da çalışan arkadaşın sorumsuzluğu yüzünden kod iptal oldu ve yeni bir iade kodu almak için tekrar kolları sıvadık. Hem hafta sonu olması sebebiyle hem de 29.10.2024 Cumhuriyet bayramından dolayı iade kodunu 31.10.2024 tarihinde alabildik. 01.11.2024 günü aldığımız kod ile MNG Kargo'ya gittiğimizde, bize verilen iade kodunun daha önce kullanıldığı söylendi. Vivense'in müşteri hizmetlerinden iade kodu konusunda destek istedik ancak bize verdiklerin 4 farklı kodun hepsinin sorunlu olduğunu MNG Kargo'daki çalışan arkadaştan öğrendik. Özetle, ürünü iade edemedik. 01.11.2024 tarihinde -müşteri hizmetleriyle yapılan telefon görüşmeleri kayıt altındadır, dinlenebilir- müşteri hizmetleri ile yaptığımız görüşmede, MNG Kargo tarafından yeni bir kod alamadıklarını ve bunu destek merkezlerine ilettiklerini ve çözüme ulaştığında tarafımıza bilgi verileceği söylenmiş olmasına rağmen ve 04.11.2024 tarihinde tekrar aradığımızda, tarafınıza dönüş yapacağız, bizi aramanıza gerek yok minvalinde bir cevap almamıza istinaden, bugün sürecin üstünden tam 10 gün geçmiştir ve ürünü iade edemememle süreç devam etmektedir.

11 Kasım 2024 11:38

Tüm bu süreçte, kanunda da yeri olan ve ürün hasarsız olmasına rağmen 14 gün içinde iade gerçekleştirip, ücreti geri almam gereken hakkım da elimden alınmıştır. Süreç önümüzdeki günlerde de sonuca kavuşturulmayıp, hem kargo iadesi hem de ürüne dair ödediğim ücretin iadesini alamadığım durumda Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı ve hukuki süreci başlatacağımı da bildirmek isterim.

12 Kasım 2024 09:31 (Şikayetten 21 saat sonra)
12 Kasım 2024 19:06

Merhabalar, 17.55 gibi tarafımıza SMS ve mail gönderimi sağlandı. Ancak, SMS'te de mail'de de ne bir iade kodu, ne de benim gönderim sağlayacağım bir adres bilgisi yer almamaktadır.

14 Kasım 2024 09:11

Merhaba, SMS üzerinden kod gönderilmiştir. Sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla, Çözüm Merkezi

16 Kasım 2024 09:23

Merhaba, Perşembe günü göndermiş olduğunuz kargo firması ve iade kodunu, cuma sabah saatlerinde kargo firmasına giderek denedik. Ancak, "alıcı adresi bulunamadı, şube kapalı, şube kapasitesinin üstünde" şeklinde yorum alarak, ürünleri gönderemedik. Ertesi gün tekrar gelin, sabahtan bir daha deneyelim dedikleri için bugün sabah tekrar giderek saat 09.00'da tekrar denedik ve yine aynı sorunu aldık. Şubeci arkadaşa video da çektirdik. Ekte yer almaktadır. Süreçten gerçekten sıkıldık. Yeni ve çalıştığını teyit edebileceğiniz, adres sorunları yaşamayacağız bir iade kodu gönderin lütfen ya da iadeyi yapabileceğimiz bir adres yazın, MNG ya da Sürat hangisi ile anlaşmanız var ise, karşı ödemeli biz gönderim yapıp, size takip numarasını gönderelim. İş yerinden izin alarak bir şeyleri yapıyorum ama karşılığı sadece mağduriyet üstüne mağduriyet oluyor. Standart olarak verdiğiniz cevaplarda yer alan "Sağlıklı günler"i yaşamam için süreci düzgün yönetin.

20 Kasım 2024 17:30

Merhaba, Kargo ekibimizle görüşüp size haber vereceğiz. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla, Çözüm Merkezi

20 Kasım 2024 17:58

Merhaba, Şu mesajı yazmak için gerçekten 4 gün beklemiş olmanız bile üzücü. Destek ekipleriniz düzgün bir şekilde çalışmıyor belli ki. Bazı operasyonel süreçlerinizi gözden geçirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Şayet yarın bir kod gönderimi yapacaksanız, lütfen akşam 18.00'den önce haber verin ki, ben de cuma günü iş yerimden izin alıp kargoyu tarafınıza gönderebileyim. Yine aynı senaryoyu yaşayacaksam da, baştan belirtin ki, ona göre Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapmak için bu yazılanları da not almayı unutmayayım. Saygılarımla.

22 Kasım 2024 21:43
vivense-iade-surecinde-yasanan-sorunlar-ve-musteri-hizmetleri-krizi-1.jpg

:) Kod oldu, süper. Buraya kadar sorun yok. Ama teslim alacak yer/birim için adres tanımları eksik olduğundan dolayı, Sürat Kargo kargo çıkışı veremiyor. Bir o yana bir bu yana giden hamal gibi oldum. Hem işimden geri kaldım hem boş yere izin kullandım hem de zamanımı böyle bir konu için çar çur ettim. Allah rızası için vermiş olduğunuz iade kodunun sahibi olan yer/kuruluş için sistemlerinizi ve adreslerinizi kontrol edin. Gerekiyorsa Sürat Kargo'yla iletişim kurup sorunu çözün. Pazartesi günü Tüketici hakem heyetiyle yaşattığınız mağduriyet için görüşmek üzere.

26 Kasım 2024 14:22
26 Kasım 2024 14:31

Merhaba, vermiş olduğunuz kod, 2 farklı sürat kargosu şubesinde de 2 farklı zaman diliminde de denenmiş olup, alıcı tarafın eksik bilgilerinin bulunmasından kaynaklı çıkış yaptırmıyor. Sürat Kargo ile aranızdaki bu uyumsuzluğu da benim mi çözmem gerekiyor? Vermiş olduğunuz kodu tarafınızca teyi musunuz? Sisteminizdeki tedarikçilerle süreç yönetiminiz çok kötü.

26 Kasım 2024 14:31

Şu an yaptığınız şey tam olarak "Biz size kodu verdik, ne yapıyorsanız yapın bizi ilgilenmiyor." demekle aynı şey. Defalarca fotoğraf ve video gönderip sizlerle iletişim kurmaya çalışmama rağmen, süreci sonlandırmamak için bir taraflarınızı yırtıyorsunuz.

26 Kasım 2024 14:35

Anlamadığınız nokta, "kodu şubeye ver, şube halleder" ile sürecin yürümediği. İdrak etme yeteneğini henüz kazanamamışsınız.

Büyük pişmanlıktır, 14 günde bir siparişi bile bu çağda iptal edemeyen firma

Rabia
20 Şubat 2025 12:36
Vivense'den Alınan Lambaderin Teknik Özellikleri Yanıltıcı
vivenseden-alinan-lambaderin-teknik-ozellikleri-yaniltici-2.pdf
Seçkin sonuçtan hiç memnun değil

Seçkin
06 Şubat 2025 14:14
Vivense İade Sürecinde Müşteri Hizmetlerine Ulaşamama Sorunu
Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Özgür
11 Temmuz 2024 14:33