Hakan sonucu yetersiz buldu

Mikro İhracat Sorunlarıyla Baş Başa Kalan Satıcılar

21 Kasım 2024 15:19

Trendyol da satıcı olarak hiz. Sağlamaktayım. Yaklaşık 1 aydır ürünlerim mikro ihracata kapalı. Kampanya dönemi başlamadan önce stokları arttırın diye sürekli bildirimde bulundular. Satıcı danışmanları aradı malınızı arttırın büyük kampanya başlıyor diye. Malımı arttırdım yüklü miktarda. Dönem dönem fatura kontrolü yapılır bu normal fatura kontrolü yapıldıktan sonra ürünlerim mikro ihracata kapandı. Azerbaycan Türkiye haricinde satış yapamıyorum. Faturalarım onaylandı aradan 1 ay geçti. Ben hala Türkiye ve Azerbaycan'da satış yapmaktayım ama mikro ihracata kapalı ürünlerim ve müşteri hiz. Algoritma algılamıyor sizi diyor :) Deneme amaçlı tekstil ürünleri yükledim yüklediğim gibi anında açılıyor asıl sattığım mallar açılmıyor. Temsilci yardımcı olamıyor danışman dönmüyor Trendyol yüklü mal aldırdı şimdi ürünleri istenilen adet'e satılmadığından zarar ettim. Muhatap bulamıyorum müş. Hiz. Şikayetimle ilgili olarak yetkilisine bildirim dahi açamayacağını söylüyor. Dikkate bile alınmıyor süreç. Bir daha asla kampanya döneminde mikro ihracata güvenip yüklü mal almayacağım Türkiye benzer mağdur satıcıların olduğunu belirtiyorlar. Sürekli ama çözüm üretmiyorlar. Trendyol'a mikro ihracata güvenip asla fazla mal almanızı tavsiye edemem benim gibi zarar edebilirsiniz.

Yorumlar (5)

Hakan

Aynı sorunu biz de yaşıyoruz. 1 aydır hiçbir yolla çözemedik, hiçbir muhatap bulamadık.

Çinli Trendyol Türk kobiyi batırmak ve Türk hukuk sistemini çiğnemek için her şeyi yapıyor. Devlet de buna göz yumuyor. Yıllarca haksız rekabetle ürünlerini öne çıkardı. Kendisi bedava kargo yapmazken satıcıları kargo bedavaya yapmayı zorunlu kıldı. Komisyon oranlarını satıcılar arasında farklı tutup rekabeti iyice bozdu ki hala bu uygulamaları devam ediyor. Şimdi de e-ihracatı kafasına göre istediği satıcılara açıp istediğini hiç sebepsiz kapatıyor. Üstüne üstük devlete kapak yapar gibi rekabet kurumu başkanını yüksek maaş verip kendisine transfer ederek rekabet soruşturmalarını engelledi. Aynı tas aynı hamam devam ediyor. CİMER'e, rekabet kurumuna, ticaret Bakanlığına ayrı ayrı şikayette bulundum. Ayrıca avukata vekalet verdim. Trendyol'a dava açıp uğramak dışında seçenek yok. Bütün satıcılar bunu yapmalı. Sadece haksız rekabet yok. Piyasayı da altüst ediyor. KDV ödemiyor, stopaj ödemiyor. Kargo kendi şirketi. Ayrıca devletten teşvik alıyor. Ülkeyi ve ticareti göz göre göre bitiriyor. Ülke buna seyirci...

Hakan

Trnedyol online video konferansına katıldım eğitim için. Yaşadığım durumu anlattım bekleyeceksiniz yapabileceğimiz bir şey yok diyor. İhlal puanım yok fatura kesme durumlarım normal operasyon riskim yok hem yurt içi hem yurt dışı. Aynı kategoride aynı ürünü satan arkadaşlarım var onlar mikro ihracatdan satış yapabiliyorken ben neden yapamıyorum diyorum yapay zeka kontrolünde bu bizim yapacağımız bir şey yok diyor. E ama bana mal al malını arttır kampanya var dediğiniz yurt içinde satacağımdan fazlasını aldırdınız şimdi hiçbir gerekçe göstermeden kapatmanız ne kadar etik? Kusura bakmayın yapacağımız bir şey yok diyor :) ) Gerçekten çok komik

Melahat

Geçmiş olsun kardeşim herkes aynı durumda. Çözebildin mi inşallah

Hakan

Teşekkür ederim yok hocam çözemiyorum aynı kategori aynı ürünü satan arkadaşlarım mikro ihracatı açık benimki hala kapalı operasyon riski 0 fatura kesme oranlarım %100 hiç sorunsuz bir satıcı olmama rağmen böyle yapıyorlar işin kötüsü bir gerekçeleri yok açıklamada yapmıyorlar

Trendyol Partner Mikro Şikayeti

17 Nisan 14:04
Trendyol Partner Mikro Şikayeti
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol'un Keyfi Mikro İhracat Kapatma Kararı

29 Mart 12:03